Drugi športi

Manadoujeva spet v bazenu

Marseille, 02. 10. 2010 13.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoska plavalna šampionka Laure Manaudou se je vrnila k treningom. Vse sile bo usmerila k svetovnemu prvenstvu v Šanghaju leta 2011.

Potem ko je v začetku leta 2009 francoska plavalna šampionka Laure Manaudou sklenila, da izpusti tekmovalno leto, so bili številni plavalni poznavalci prepričani, da bo končala svojo športno pot. Francozinja pa se je pred dnevi vrnila k aktivnemu plavanju, odločena, da na svetovnem prvenstvu v Šanghaju še enkrat več dokaže, da nima konkurence. Prve zahtevne treninge je opravila v Marseillu, njen trener pa bo odslej Romain Barnier.

Laure Manaudou
Laure Manaudou FOTO: Reuters

Njen nekdanji trener Philippe Lucas je prepričan, da ima tekmovalka vse možnost, da se vnovič zavihti na sam svetovni vrh. "To je popolnoma jasno. Že pred leti sem bil eden prvih, ki so govorili o bodoči zvezdi svetovnega plavanja. Če bo naredila vse, tako kot mora, bo aprila 2012 spet v življenjski formi,“ je dejal Lucas. Tekmovalka, ki je 9. oktobra dopolnila 24 let, je bila, potem ko so tabloidi objavili njene gole fotografije, popolnoma na tleh.

Sledile so težave z dolgoletni trenerjem, prekinitev zveze z italijanskim partnerjem, za nameček pa je pred olimpijskimi igrami v Pekingu grdo padla ob bazenu in sanje o dobrih dosežkih so splavale po vodi. Po letu popolnega premora je prepričana, da se lahko vrne na svetovni vrh. Osredotočila naj bi se na disciplino 100 metrov hrbtno. S treningi ne bo nadaljevala v Franciji, ampak se s plavalnim partnerjem Frederickom Bousquetom selita v ameriški Auborn, kjer bosta nadaljevala s pripravami.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FinnHolic
02. 10. 2010 21.23
a busqeuts je njen frajer? uauu nism vedla, sm lepo slišat da se laurie vrača:P