Drugi športi

Marčič po številnih težavah na Dakarju dokončno odstopil

Rijad, 15. 01. 2024 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
5

Slovenski dirkač Simon Marčič je po številnih težavah na reliju Dakar po sedmi etapi klonil in moral dokončno odstopiti, so danes sporočili iz njegove ekipe. Marčič, ki je na zahtevnem izzivu nastopil desetič, je sicer že od druge etape vozil le za posamične uvrstitve, saj v skupnem seštevku po nedokončani etapi ni mogel sodelovati.

Jubilejni deseti Dakar se za Mariborčana tako ni končal dobro. Težave so se začele že v drugi etapi, ko so ga prireditelji morali evakuirati, s tem pa je izgubil možnosti za skupno razvrstitev. Napovedal je, da bo skušal ujeti vsaj kakšno dobro etapno uvrstitev, vendar so se tehnične težave kar kopičile.

Med drugim je tako pred sedmo etapo moral zamenjati pogonski agregat na motorju, s čimer pa težav še ni bilo konec. Zahtevno etapo je Simon Marčič končal šele ob 22. uri, popolnoma izčrpan, in dogajanje na Facebooku pospremil z besedami "moj najtežji dan na Dakarju doslej".

Simon Marčič se je zaradi številnih težav dokončno poslovil od letošnjega Dakarja.
Simon Marčič se je zaradi številnih težav dokončno poslovil od letošnjega Dakarja. FOTO: Denis Janežič

Danes pa so iz njegove ekipe sporočili, da je pregled motorja pokazal, da agregat ne bi zdržal še ene etape. To pa pomeni, da se je Marčičeva pustolovščina na letošnji izvedbi Dakarja končala.

Na reliju Dakar ima precej manj težav drugi slovenski predstavnik Toni Mulec. Korošec se redno uvršča med prvo dvajseterico, nedeljsko etapo je končal kot 14., kar mu je tudi skupno prineslo napredovanje na 14. mesto.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

St. Gallen
15. 01. 2024 13.18
hm, naj se posvetuje ZzGajserjem in njegovo ekipo
inside1
15. 01. 2024 11.32
+5
Ja zgleda da res hodi na izlete dol. Desetkrat je bil dol pa še vedno ne zna pripraviti opreme za pogoje dol. Škoda sponzorskega denarja....
James Bond in tovariš Tito
15. 01. 2024 10.41
+6
..končala še ena pustolovščina...jaz pa sem mislil ,da tekmuje....
slimy12
15. 01. 2024 10.41
+4
Mali jejž
15. 01. 2024 10.23
+0
Ajde Marča glavo gor !