Drugi športi

Marčič: Ob dirkanju se letos dogajajo zelo čudne, neljube stvari

Džeda, 08. 01. 2022 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
3

Dirkači na reliju Dakar imajo edini prost dan na letošnji dirki. Na tekmovanju v Savdski Arabiji, ki ga zaznamujejo številne, tudi varnostne, težave, je prvi teden v konkurenci dobro prestal tudi edini slovenski udeleženec Simon Marčič. V seštevku med motociklisti je na 57. mestu, v svoji kategoriji pa je osmi. V skupni konkurenci je med motociklisti sicer prvi Britanec Sam Sunderland, med avtomobilisti pa Katarec Naser al-Atijah.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Sebastien Loeb je zmagovalec druge etape relija Dakar
    02:16
    Iz 24UR: Sebastien Loeb je zmagovalec druge etape relija Dakar
  • Iz 24UR: Reli Dakar s slovenskim motociklistom Simonom Marčičem
    02:30
    Iz 24UR: Reli Dakar s slovenskim motociklistom Simonom Marčičem
  • Iz 24UR: Priprave na reli Dakar
    02:18
    Iz 24UR: Priprave na reli Dakar

"Prvi del dirke je za nami. Sem kar vesel, bilo je zelo naporno, prireditelji so malo brcnili v temo, ker so nas na zadnjih etapah poslali za avtomobili, kar pomeni, da je bila proga zelo uničena. Bilo je veliko poškodb, vesel sem, da sem se izvlekel cel. Težko je bilo gledati vsakih nekaj kilometrov kak tovarniški motor ob cesti. Razlika je, ali je pred tabo vozil en avto ali pa jih je bilo 150. Zdaj nas čaka dan počitka, potem pa naprej," je prvi del dirke za svojo ekipo, ki ga spremlja na reliju, ocenil slovenski udeleženec Simon Marčič. Slovenec je z doseženim na terenu zadovoljen, skrbi pa ga, ker ob dirki ni vse tako, kot bi moralo biti. "Ob dirkanju se letos dogajajo zelo čudne, neljube stvari. Pred startom se je zgodil incident, pozneje smo izvedeli, da je bil teroristični napad. Na enem od novinarskih avtomobilov je bila nastavljena bomba, ki jo je razneslo in je novinar ostal brez nog, zdaj je v komi. Zgorel je tudi en tovornjak, šušlja se, da je bil tudi to teroristični napad," je dejal Marčič in dodal: "Organizator vse skupaj zelo skriva, savdska vlada skuša to prikazati kot osamljen incident, a se šušlja, da je nekaj hudo narobe."

Simon Marčič
Simon Marčič FOTO: Denis Janežič

Med dirkači se zato že širijo govorice, da bi lahko letošnjo izdajo Dakarja tudi skrajšali. Vsi ti dogodki slabo vplivajo na udeležence, priznava slovenski dirkač: "Čuti se napetost. Tu v bivaku smo na varnem, a ko si na terenu, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi. Tudi ko se prijaviš v hotelu, moraš navesti, kje boš, nato policija zastraži hotel. Ni najbolj prijetno, je pa za vse enako."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zurc
08. 01. 2022 18.40
to se zgodi ko pride do vstaje (arabska pomlad)včasih si se lahko potepal po arbaskih državah dokler so bili pod vladavino tako imenovanih diktatorjev ,ki so vladali z trdo roko (to so rabili zaradi takih državljanov ,ker je vsak hotel po svoje,v večini pa denar in oblast ),ko pa tako ljudstvo dobi oblast pride do anarhije (poglej libija in v ameriki ko so nekaj ulic zasedli).Koneckoncev si bolj varen pod strogo oblastjo kot pod mafijo in pirati,to bi se lahko nekaj takega zgodilo tudi v slovenij ,če bi oblast prevzeli petkovi protestniki -njihove vodje
Ici
08. 01. 2022 16.15
+6
Res čudno, da se dogajajo takšne stvari v državi najbolj miroljubne religije na svetu.
Jenkec
08. 01. 2022 18.20
+0