Odbojka

Mariborčani rešujejo odbojkarsko elito: Liga prvakov v Lukni

Ljubljana, 07. 03. 2020 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri Evropski odbojkarski zvezi so zaradi koronavirusa odločili, da bodo italijanski klubi v izločilnih bojih Lige prvakov tekme odigrali na nevtralnem terenu. Njihova odločitev, ob strinjanju vpletenih klubov, je, da bodo zasedli mariborsko dvorano Lukna.

Klemen Čebulj bo v Mariboru gostoval s Trentinom, njihov tekmec pa bo poljski predstavnik Jastrzębski Węgiel, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Slobodan Kovač.
Klemen Čebulj bo v Mariboru gostoval s Trentinom, njihov tekmec pa bo poljski predstavnik Jastrzębski Węgiel, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Slobodan Kovač. FOTO: Damjan Žibert

Koronavirus ne pušča posledic le na nogometnih zelenicah, na ravni Lige prvakov, ampak ta "pustoši" tudi med odbojkarsko elito. Klubi najzahtevnejše preizkušnje igrajo pred praznimi tribunami, nekateri na tekme Lige prvakov v Italijo sploh niso pripotovali (Fenerbahče – ženske, Jastrzebski Wegiel – moški ...), saj ne želijo tvegati okužbe igralcev oziroma igralk. Da bi se izognili težavam, so zdaj klubi sprejeli rešitev, ki naj bi bila vsem po godu, in sicer je Evropska odbojkarska zveza (CEV) v sodelovanju z "vpletenimi" odločila, da bodo tekme odigrane na nevtralnem terenu.

V boj za organizacijo se je vključil ženski odbojkarski klub NKBM Maribor, bil pri tem uspešen in vodilni pri CEV so odločili, da bo na Štajerskem gostovala odbojkarska elita. V dvorani Lukna, če se ne bodo dodatno zaostrile razmere zaradi koronavirusa, bodo gostovali že omenjeni poljski gigant, ki ga vodi nekdanji slovenski selektor Slobodan Kovač, njihov tekmec bo italijanski Trentino (Klemen Čebulj).

V Maribor se bo z AGIL Novaro vrnila nekdanja ljubljenka navijačev domačega kluba Iza Mlakar, italijanske prvakinje pa se bodo pomerile s turškim Fenerbahčejem. V Mariboru bo, po tekmah skupinskega dela, znova zaigrala zasedba Scandiccija, ki se bo pomerila s turškim velikanom Eczacibasijem (Tijana Bošković). Če se bodo Mariborčani izkazali z vrhunsko organizacijo, morda na Štajerskem organizirajo še kakšno tekmo, ki bi lahko zaradi trenutnih razmer odpadla.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.