Drugi športi

Mavsar: Zmaga nad Južno Korejo je lepa popotnica pred tekmo z Norveško

Trondheim, 06. 12. 2023 19.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska ženska rokometna izbrana vrsta nadaljuje z odličnimi predstavami na svetovnem prvenstvu v norveškem Trondheimu. Potem ko so varovanke selektorja Dragana Adžića iz prvega dela tekmovanja prenesle dve točki, so v uvodnem dvoboju drugega dela SP po zelo dobri igri premagale še zasedbo Južne Koreje (31:27). Dobre volje v slovenskem taboru razumljivo ne manjka, ena od nosilk igre Tamara Mavsar pa za ključni dejavnik uspešnosti izpostavlja homogenost ekipe.

"Morda je prisotno malce grenkega priokusa, saj smo si v enem trenutku priigrale že deset zadetkov prednosti (27:17), ob koncu tekme pa popustile in dovolile tekmicam, da se nam približajo na štiri gole zaostanka. A nič ne de, na koncu se pomni zgolj in samo zmaga," je po novem paru točk na svetovnem rokometnem prvenstvu za rokometašice uvodoma dejala 32-letna levokrilna igralka ljubljanskega Krima Mercatorja Tamara Mavsar

Ta ne skriva navdušenja nad predstavami slovenske reprezentance na letošnjem mundialu, na katerem si lahko četa Dragana Adžića, če bo nadaljevala v podobnem ritmu, zagotovi vsaj olimpijske kvalifikacije. "Verjamem, da lahko ohranimo trenutno raven igre. Norvežanke so naše naslednje nasprotnice, že lani na domačem evropskem prvenstvu smo videle, da se lahko enakovredno kosamo z njimi. Ena od glavnih nalog bo zmanjšati število tehničnih napak v napadu, in če nam to uspe, je možno prav vse," je še dodala Mavsarjeva, z devetimi zadetki najučinkovitejša posameznica v slovenski reprezentanci ob zmagi nad Južno Korejo z 31:27.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.