Drugi športi

McIlroy ni več prvi na lestvici, Rahm prevzel vodstvo v svetu golfa

New York, 20. 07. 2020 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španec Jon Rahm je po zmagi na Memorial Tournamentu v Dublinu (Ohio) novi vodilni igralec na svetovni jakostni lestvici v golfu, kjer je s prvega mesta zrinil Britanca Roryja McIlroyja. V težkih pogojih je Rahm za prvo zmago na tem turnirju v nedeljo sicer potreboval kar 75 udarcev za zadnji krog, a klub temu za tri udarce na koncu ugnal Američana Ryana Palmerja.

Rory McIlroy in Tiger Woods
Rory McIlroy in Tiger Woods FOTO: AP

Odločilna je bil 16. luknja, kjer se je rešil z mojstrskim udarcem, ko je žogico iz visoke trave poslal neposredno v luknjo. "To je bilo neverjetno. Točno to, kar sem takrat potreboval," je za CBS povedal Jon Rahm. O prvem mestu na lestvici pa dodal: "To bom verjetno dojel šele čez nekaj dni." Slabo je šlo zvezdniku Tigerju Woodsu, ki je nastopil prvič po koronakrizi in si delil 40. mesto. "Dobro je, da sem odigral štiri kroge. Napredujem," je dejal 15-kratni zmagovalec major turnirjev. O morebitnem nadaljevanju sezone pa dodal, da se bo o tem kmalu odločil. Sicer pa je Woods na tem turnirju, ki ima nagradni sklad 9,3 milijona dolarjev, v preteklosti dosegel kar pet zmag.

Rory McIlroy je v zadnjem krogu potreboval 78 udarcev in turnir končal na 32. mestu.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.