Drugi športi

Med osmerico v pokalu Challenge kar dve slovenski ekipi

Ljubljana, 24. 01. 2019 11.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ervin Čurlič
Komentarji
0

Na dan, ko je naša ženska odbojkarska reprezentanca dobila nasprotnice na svojem drugem evropskem prvenstvu, sta bila na mednarodnem prizorišču uspešna tudi dva slovenska kluba.

Novogoričanke (na fotografiji) v četrtfinalu čaka švicarski Kanti Schaffhausen.
Novogoričanke (na fotografiji) v četrtfinalu čaka švicarski Kanti Schaffhausen. FOTO: Ervin Čurlič

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleyja in kamniškega Calcita so se namreč uvrstile med osem najboljših v tretjem pokalnem tekmovanju, pokalu Challenge. Kamničanke, ki so tik pred novim letom osvojile slovensko pokalno tekmovanje, so na povratni tekmi v Nemčiji sicer izgubile z Aachnom z 2 : 3, a dva osvojena niza sta bila dovolj za napredovanje. Varovanke trenerja Gregorja Rozmana so namreč na prvi tekmi doma zmagale s 3 : 1.

Ob tem je pomembno, da se je kamniška vrsta, ne prvič, vrnila po zaostanku že dveh nizov. Gostiteljice so namreč dobile uvodna niza, a je nato sledil popoln preobrat in peti niz praktično ni odločal več o ničemer. Največ točk za Calcit sta prispevali Lucille Charuk 23 (od tega 8 z blokom) ter Olivera Kostić 19.

Primorke opravile z Madžarkami
Novogoriške odbojkarice, ki so prvo tekmo na gostovanju proti madžarskemu Vasasu izgubile po petih nizih, so odlično krenile v tekmo in povedle z 2 : 0 v nizih. Tudi izgubljen tretji niz pa vrste Vasje Lipicerja Samca ni vrgel s tira. V četrtem so gostiteljice znova zagospodarile na igrišču in ob učinkoviti igri Lane Ščuka prišle do tako želene zmage in napredovanja v četrtfinale.

Ščuka je dosegla 19 točk (ob odličnem, kar 55-odstotnem sprejemu), Mirta Velikonja Grbac pa jih je dodala 15 (pet z bloki). V gostujoči vrsti je zadnja niza odigrala tudi slovenska reprezentantka Darja Eržen in dosegla osem točk. V četrtfinalu, ki bo v prvi polovici februarja, se bo Calcit pomeril z italijansko Monzo, novogoriški Gen-I pa bo izzival švicarsko ekipo Kanti Schaffhausen.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.