Drugi športi

Đoković po predaji Monfilsa že v četrtfinalu

Pariz, 04. 11. 2021 10.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V., T.Š.
Komentarji
2

Zmagovalec teniškega odprtega prvenstva ZDA in drugi nosilec mastersa v Parizu Danil Medvedjev se je rutinsko prebil v tretji krog turnirja. Medtem je moral tretji nosilec Grk Stefanos Cicipas dvoboj v prvem nizu prvič v karieri predati zaradi poškodbe. Dvoboj je predal tudi Francoz Gael Monfils, tako da se je Novak Đoković neposredno uvrstil v četrtfinale pariškega turnirja.

"V sredo zvečer smo zaznali poškodbo mišic, pred nekaj urami pa smo ponovno opravili pregled z ultrazvokom in se z medicinsko stroko in mojo ekipo odločili, da se umaknem s turnirja," je pojasnil najboljši francoski igralec, ki se je poškodoval dan prej na tekmi 2. kroga proti rojaku Adrianu Mannarinu.

Tako se je prvi teniški igralec sveta Novak Đoković brez boja uvrstil v četrtfinale mastersa v Parizu z nagradim skladom 2.603.700 evrov. Njegov tekmec v osmini finala, Francoz Gael Monfils, je dvoboj predal zaradi poškodbe mišice. Đoković se bo v četrtfinalu pomeril z boljšim iz dvoboja med Britancem Cameronom Norriejem, desetim nosilcem pariškega mastersa, ter Američanom Taylorjem Fritzem.

Danil Medvedjev je bil v prvem krogu prost, v drugem pa je s 7:5 in 6:4 odpravil Belorusa Ilijo Ivaško. Triindvajsetletni grški zvezdnik Stefanos Cicipas je dejal, da ga najbolj skrbi, ali bo nared za finale sezone v Torinu, ki se bo začel 14. novembra.

"Še nikoli v življenju nisem predal dvoboja zaradi poškodbe, danes pa sem bil enostavno v to prisiljen. Nekoliko tudi iz previdnosti, saj je naslednji turnir tisti, ki je zame najbolj pomemben," je na novinarski konferenci po dvoboju dejal Cicipas. Pri tem ni želel natančno razkriti, za kakšno težavo gre. Dejal je, da bi raje to zadržal zase in se s to poškodbo ubada že nekaj časa.

Olimpijski prvak in četrti nosilec Nemec Alexander Zverev tudi ni imel večjih težav s Srbom Dušanom Lajovićem. Najstniška senzacija Carlos Alcaraz je spet prikazal dobro igro in s 7:6 (1) in 7:5 zasenčil osmega nosilca Italijana Jannika Sinnerja.

Stefanos Cicipas je moral zaradi poškodbe predati dvoboj na mastersu v Parizu.
Stefanos Cicipas je moral zaradi poškodbe predati dvoboj na mastersu v Parizu. FOTO: AP

Osemnajstletni Španec je po zmagi dejal: "Zelo sem vesel te zmage, saj vem, da se je Jannik boril za mesto na sklepnem turnirju najboljših igralcev za finale sezone v Torinu. To je moja tretja zmaga proti  najboljšim desetim igralcem to sezono. Res sem dobro igral, bolj agresivno kot on in to je bil po mojem mnenju ključ do uspeha."

Alcaraza v naslednjem krogu čaka dvoboj s kvalifikantom Hugom Gastonom, potem ko je Francoz izločil 12. nosilca Španca Pabla Busto s 6:7 (3), 6:4 in 7:5. Za mesto v Torinu konec meseca si je prizadeval tudi Felix Auger-Aliassime, ki je 12. na tovrstni lestvici, a je gladko izgubil proti Nemcu Dominiku Koepferju. Slednji je v prvem krogu izločil Škota Andyja Murrayja.

Koepfer se bo v naslednjem krogu pomeril s še enim igralcem, ki si želi v Torino: desetim v igri Hubertom Hurkaczem.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bob75
04. 11. 2021 12.39
od kdaj je Cicipas ?
giovanni2
04. 11. 2021 12.27
+1
Če je Cicipas, potem je tudi Karlos Alkaraz, pa Endi Mari in tako naprej. Kolikor vem, v Sloveniji ni v veljavi "piši kao što govoriš".