Drugi športi

Zverev ni popustil pod pritiskom, Alcaraza je poslal domov v četrtfinalu

Melbourne, 24. 01. 2024 15.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., M.D.
Komentarji
7

Alexander Zverev je v četrtfinalu OP Avstralije premagal Carlosa Alcaraza v štirih nizih (6:1, 6:3, 6:7 (2:7), 6:4). V polfinalu ga čaka Rus Danil Medvedjev, ki pa je moral na igrišču preživeti precej več časa. Dajana Jastremska na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu nadaljuje serijo zmag. Ukrajinka, ki je igrala v kvalifikacijah, je osmo zaporedno zmago zabeležila v četrtfinalu, v katerem je s 6:4 in 6:3 ugnala Čehinjo Lindo Noskovo.

Rus Danil Medvedjev je Poljaka Huberta Hurkacza strl šele v petem nizu, na koncu pa zmagal s 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7 in 6:4.

Za Danila Medvedjeva bo to tretji polfinale v Melbournu, v prvih dveh je bil uspešen. Skupno bo trenutno tretji igralec sveta na turnirjih za veliki slam nastopil osmič. Njegov tekmec bo zmagovalec dvoboja med Špancem Carlosom Alcarazom in Nemcem Alexandrom Zverevom. Rus je proti Madžaru odigral svoj stoti dvoboj na največjih štirih turnirjih, letos pa je v Melbournu še drugič zmagal po petih nizih, prvič mu je to uspelo v drugem krogu proti Fincu Emilu Ruusuvuoriju, ki je celo vodil 2:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmago v obračunu proti Hurkaczu bi sicer lahko rešil prej, v četrtem nizu je imel pri izidu 4:2 že "break" prednosti, a ga je zapravil, niz pa izgubil s 5:7. "Dolgi dvoboji nikoli niso prijetni. V četrtem nizu sem povsem izgubil zbranost, začel delati napake. A srečno se je končalo, muke moram pozabiti in se pripraviti na naslednjega tekmeca," je dejal 27-letni Rus.

Tudi Alexander Zverev bi lahko prej odločil dvoboj proti mlademu Špancu. V tretjem nizu pri vodstvu 6:1, 6:3, 5:3 je serviral za zmago, a mu je Alcaraz odvzel začetni udarec in v podaljšani igri prišel do znižanja zaostanka v nizih. Dvoboj je nato sklenil po dobrih treh urah igre s 6:4 v četrtem nizu.

"Mentalno je zahtevno igrati proti tako dobremu in uspešnemu igralcu. V odločilnih trenutkih se začne glava poigravati s teboj in Carlos je to znal izkoristiti," je priznal 26-letni Zverev, ki še nima grand slam naslova.

Dajana Jastremska je še dve zmagi oddaljena, da bi ponovila uspeh Britanke Emme Raducanu, ki je doslej edina igralka, ki je dobila grand slam turnir, potem ko se je morala na glavni del prebijati skozi kvalifikacije. Se pa primera vendarle nekoliko razlikujeta. Britanka je turnir v New Yorku osvojila kot najstnica, ki pred tem večjih uspehov ni imela, Ukrajinka pa je stara 23 let, pred štirimi leti pa je bila, preden so jo, kot se je pozneje izkazalo neupravičeno, zaradi neuspešno opravljenega dopinškega testa kaznovali s šestmesečno prepovedjo igranja, že na 19. mestu računalniške lestvice.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trenutno je 93. igralka sveta, že zdaj pa si je zagotovila vrnitev med najboljših 30. Po Avstralki Christine Dorey leta 1978 je v ženski konkurenci tudi druga kvalifikantka v odprti eri, ki se je v Melbournu uvrstila med najboljše štiri.

"Lepo je pisati zgodovino, srečna sem, a tudi utrujena. Sem sem prispela 3. januarja. Dnevi, ko igram, tečejo hitro, v prostih dnevih pa imam občutek, da sem tu že šest mesecev. Ne mislim, da igram posebej dobro. Edino, na kar sem ponosna, je borba," meni Ukrajinka, sicer odlična serverka, ki je na poti do polfinala izločila tudi zmagovalko Wimbledona Čehinjo Marketo Vondroušovo in dvakratno zmagovalko avstralskega grand slama Belorusinjo Viktorijo Azarenka.

Najstarejša številka ena

Zgodbo dneva je spisal Indijec Rohan Bopanna, ki je z uvrstitvijo v polfinale turnirja dvojic postal najstarejša številka ena na svetu. Star je 43 let.

Bopanna, ki dolgo športno pot pripisuje vsakodnevni vadbi joge, je bil doslej najvišje na tretjem mestu, edini grand slam naslov doslej pa je osvojil 2017 med mešanimi pari v Parizu.

Rohan Bopanna je pri 43 letih starosti z uvrstitvijo v polfinale turnirja dvojic postal najstarejša številka ena na svetu.
Rohan Bopanna je pri 43 letih starosti z uvrstitvijo v polfinale turnirja dvojic postal najstarejša številka ena na svetu. FOTO: AP

OP Avstralije (23,94 milijona evrov):
- moški, četrtfinale:
Danil Medvedjev (Rus/3) - Hubert Hurkacz (Pol/9) 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7, 6:4;

Alexander Zverev (Nem/6) - Carlos Alcaraz (Špa/2) 6:1, 6:3, 6:7 (2), 6:4;

- ženske, četrtfinale:
Dajana Jastremska (Ukr) - Linda Noskova (Češ) 6:3, 6:4.

Dajana Jastremska (Ukr) - Linda Noskova (Češ) 6:3, 6:4.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JB007
25. 01. 2024 17.22
+2
Bravo majstore!!!!
Mariborrrrrrrrr
24. 01. 2024 19.14
+1
Bravo zvererev 🔝
Apoteka
24. 01. 2024 18.32
Mali Maver še ni dorasel.
sencina
24. 01. 2024 17.21
+1
Dober tenis je bil
bohinj je zakon
24. 01. 2024 17.14
+1
Alkaraz? Vse bolj do veljavo zanj prihaja srbski izrek: "mnogo hteo - malo započeo" (veliko je hotel, malo pa naredil, da bi to tudi dosegel). Ne bo iz njega to, kar misli da bo: dosegel uspehe Novaka Đokovića.
Moni N
24. 01. 2024 16.40
+1
💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻
oježeš
24. 01. 2024 16.37
+3
Bravo Zverev. Še Joleta premagaš pa si glavni. Drži se.