Drugi športi

Mercedesa na prvih dveh treningih v ospredju tudi v Monzi

Monza, 04. 09. 2020 13.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dirkača Mercedesa sta prevladovala tudi na drugem prostem treningu pred nedeljsko dirko za VN Italije v Monzi. Potem ko je prvi treningi dobil Finec Valtteri Bottas pred vodilnim v seštevku Britancem Lewisom Hamiltonom, sta popoldne zamenjala mesti. Na drugem treningu je tretji čas dosegel Britanec Lando Norris (McLaren).

Na prvem treningu je bil tretji Red Bullov Tajec Alexander Albon, še bolj pa sta izstopala Ferrarija, saj rdečim na domačem terenu ni šlo po načrtih: Nemec Sebastian Vettel je bil šele 19., Monačan Charles Leclerc pa 11. Nekoliko bolje sta se odrezala na drugem treningu, še vedno pa sta daleč od mest, ki jih navijači pričakujejo. Popoldne je bil Leclerc deveti, Vettel pa 12. Pred nedeljsko dirko, ki bo za ekipo iz Maranella že 999. v SP formule 1, v seštevku sezone prepričljivo vodi Lewis Hamilton s 157 točkami. Drugi je Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki je bil na popoldanskem treningu peti, s 110 točkami, tretji je Bottas s 107.

Sebastian Vettel (na fotografiji) med prvim prostim treningom v Monzi.
Sebastian Vettel (na fotografiji) med prvim prostim treningom v Monzi. FOTO: AP

Dirkača Mercedesa, Finec Valtteri Bottas (1:20,703) in Britanec Lewis Hamilton (+ 0,245 sekunde), sta bila najhitrejša na uvodnem prostem treningu v Monzi pred nedeljsko dirko za VN Italije. Na dirkališču Autodromo Nazionale di Monza je izstopalo tudi predzadnje mesto Ferrarijevega dirkača, Nemca Sebastiana Vettla. Pri Ferrariju, kjer bodo čez teden dni na dirki v Mugellu praznovali že 1000. nastop na dirkah kraljevskega razreda, očitno ne poteka vse po načrtih. Slabo se je odrezal tudi drugi voznik Charles Leclerc, ki je dosegel le 11. čas. 

A prvi trening običajno še ne razkrije vseh kart. Ekipe ponavadi še testirajo pnevmatike, aerodinamiko in preizkušajo nove dele, da dosežejo čim boljše ravnotežje vozila. Res pa je tudi, da v italijanski ekipi z Nemcem niso zadovoljni in partnerstvo se bo po sezoni končalo. Velja omeniti še Maxa Verstappna, drugouvrščenega v skupnem seštevku SP za Hamiltonom, ki je na prvem treningu razbil svoj bolid. Tretje in četrto mesto na treningu sta dosegla Red Bullov britanski Tajec Alexander Albon in Rus Daniil Kvjat iz ekipe Alpha Taur.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
04. 09. 2020 21.21
+1
Hamilton je v zlatem obdobju in samo čudež mu lahko prepreči 7.naslov prvaka. Očitno bo Mclaren kar hiter ta vikend, ki se trenutno bori za 3.mesto med moštvi