Drugi športi

Mezgec: Konkurenca na račun slovenskih uspehov že zbija šale

Ljubljana, 28. 10. 2021 20.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
5

Kolesar avstralske zasedbe BikeExchange Luka Mezgec je na ravni svetovne serije, v zgodovinski sezoni za slovensko kolesarstvo, pustil viden pečat, kot pomočnik prvega sprinterja ekipe Michaela Matthewsa, je pogosto pripravil dobro izhodišče zvezdniku ekipe. A zdaj, z mislimi že povsem pri naslednjih izzivih si med drugim želi, da bi tudi v prihodnje, na račun slovenskih mojstrov vrtenja pedal, slišali še več šal. Tistih, ki nastajajo, ob neverjetnih podvigih Slovencev.

Pred začetkom sezone na ravni svetovne serije je Luka Mezgec pri avstralskem BikeExchangu, sprejel vlogo t.i. lead-in kolesarja. Michaelu Matthewsu je skušal na kar največ dirkah omogočiti, najboljše izhodišče za ciljni sprint. Po končanem tekmovalnem letu s strani delodajalca prejema pohvale, kar ga še posebej veseli, Matthews je z njegovo pomočjo zadovoljen. A verjame, da so kot ekipa sposobni še za kaj več, s treningi je že začel, pripravljalni kampi so blizu. "To, da prihajajo klici in vprašanja iz različnih ekip na moj naslov, da jih zanima, ali še imam pogodbo za prihodnjo sezono, pomeni, da sem pustil pečat," razmišlja Kranjčan.

Luka Mezgec
Luka Mezgec FOTO: 24ur.com

Šale na račun Slovencev
Mezgec v letošnji sezoni ji bil pod tolikšnim drobnogledom javnosti, kot denimo zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), zmagovalec Vuelte Primož Roglič (Jumbo Visma), ali pa denimo izjemni Matej Mojorič (Bahrain Victorius). Je pa vsem v karavani jasno, ko so na startu Slovenci, nikomur od zvezdniških tekmecev ni lahko. "Zato pa v karavani že krožijo šale. Tista denimo - a so Slovenci na startu? A, potem se potegujemo za 2. mesto!"

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
29. 10. 2021 08.56
+1
Kuku456
28. 10. 2021 21.20
-1
A se je ta loču?
uporabnica1
28. 10. 2021 21.18
+4
Luka je legenda :)
gogi_
28. 10. 2021 21.02
+5
Vedno nasmejan in dobrovoljen. Sportnik za ucbenike.Cestitke in veliko uspehov se naprej .
turojen
28. 10. 2021 20.45
+5
Je model ta Luka..