Drugi športi

Mick Schumacher pripravljen stopiti v očetove čevlje

London, 23. 03. 2021 11.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mick Schumacher letošnjo sezono formule 1 začenja kot novinec. Kot sina legendarnega voznika formule 1 Michaela Schumacherja ga vsekakor čaka vse prej kot lahko delo. Zdi se, da mu je bila športna pot položena v zibelko, njegovo debitantsko leto pa bo zanj tudi zaradi slavnega očeta vsekakor velik izziv.

Mick Schumacher je na začetku svoje kariere. Njegov slavni oče Michael Schumacher, sedemkratni svetovni prvak v formuli 1, je bil do lani najuspešnejši voznik formule 1 (svoj sedmi naslov je lani osvojil britanski dirkač Lewis Hamilton, op. p.). Nemec ima tako velike zasluge tudi za popularizacijo omenjenega športa. Po upokojitvi se je leta 2013 težje poškodoval v smučarski nesreči v francoskem Meribelu. Ravno zaradi tega bo sinova pot v formuli 1 še posebej zaznamovana –očetovo ime bo skušal znova ponesti v sam svetovni vrh.

Mick Schumacher - 1

Za BBC je na vprašanje, kako bo očetovo zapuščino znova ponesel na dirkaške steze, povedal: "To je motivacija in velik ponos. Vesel sem, da sem tukaj, vesel sem, da sem Schumacherjevo ime spet vrnil v F1." Trenutno ga navdajata optimizem in veselje nad tem, da se bo lahko spopadel z najboljšimi v tem športu. "Neverjeten občutek je biti z ekipo," je še dejal.

Michael in Corinna Schumacher
Michael in Corinna Schumacher FOTO: AP

Mick zelo spominja na svojega očeta. Je iste starosti, kot je bil njegov oče, ko je prvič nastopil na VN Belgije leta 1991. Dejstvo je, da Mick Schumacher sprejema zapuščino svojega očeta ter s tem nadaljuje družinsko pot. Od F1 je zahteval spremembo običajne prakse, uporabo prvih treh črk voznikovega priimka na zaslonih za merjenje časa. Mick se je odločil, da nadaljuje kot MSC (ker sta bila v formuli 1 takrat dva Schumacherja, tudi brat Ralf, op. p.) namesto kot SCH. "Zame je zelo čustveno, da na zaslonu za merjenje časa spet vidim črke MSC," je dejal med testiranji. "Gre za posebno vez in upam, da je lepo, da jo vsi tam vidijo."

Koronavirus pasica nova

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.