Drugi športi

Minilo je že skoraj desetletje od tragične nesreče legendarnega dirkača

Ljubljana, 29. 12. 2022 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

3. januarja 2023 bo legendarni dirkač Formule 1 Michael Schumacher praznoval 54 let. Prihodnje leto bo že deseto, odkar se je zgodila tragična nesreča na smučišču v francoskih Alpah. Kljub nepoznavanju natančne diagnoze pa je znano, da Michael živi naprej. Kot se je pred časom izrazila njegovo soproga: "Michael je tukaj, na drugačen način!" In tako ga vidijo tudi vsi privrženci karavane Formule 1, kjer bo za vedno ostal eden izmed največjih.

Michael Schumacher
Michael Schumacher FOTO: Profimedia

Sedemkratnemu svetovnemu prvaku dirkaške karavane Formule 1 se je pred natanko devetimi leti za vedno spremenilo življenje. Tragična nesreča je legendarnega dirkača Michaela Schumacherja prikovala na posteljo. In čeprav je njegova družina želela ohraniti njegovo zasebnost (kot je tudi sam vedno želel ohraniti njihovo) in bila posledično glede zdravstvenega stanja dirkača že od samega začetka zelo skopa z informacijami, pa je jasno, da je usoda kruto posegla v njegovo življenje. Ob izteku leta 2013 (29. 12.) si je dirkač ob padcu in trku v skalo močno poškodoval glavo. Vse skupaj se je dogajalo v francoskih Alpah. Svet se je ob takratni novici zdrznil, njegova družina pa se je zbala za njegovo življenje. Čeprav je več časa preživel v komi, se je kasneje prebudil, toda posledice so bile ogromne. Natančne diagnoze nismo nikoli izvedeli. Od takrat ga v javnosti ni bilo več videti. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zmagovalec 91 dirk Formule 1 se tako že skoraj desetletje bori za svoje življenje. V zgodovino se je vpisal z sedmimi osvojenimi prvenstvi, pri Ferrariju zagotovo z zlatimi črkami. Na dirkališču je vedno deloval mogočen, brez večjih poškodb. Ironija življenja pa je to spremenila na smučišču, ko je bil star komaj 44 let. "Seveda pogrešam Michaela, čisto vsak dan. Toda ne pogrešam ga samo jaz. Pogrešajo ga otroci, celotna družina, njegov oče. Torej vsi, ki so mu blizu. Vsi pogrešamo Michaela, a Michael je tukaj. Na drugačen način, ampak on je tukaj in mislim, da ravno iz tega črpamo moč," je pred časom dejala njegova žena Corinna. Poleg tega je še pojasnila, da poskušajo nadaljevati normalno družinsko življenje, tako kot si je njen soprog vedno želel oz. si želi. Michael pa je del tega življenja. "Michael nas je vedno ščitil, zdaj mi ščitimo njega." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

whattheuck
29. 12. 2022 20.13
-7
On je mrtev, ampak njegova žena ga drži v umetni komi, da dobiva pozornost.
bruzor
29. 12. 2022 19.09
+5
Menim da bi po tolikih letih vsem moralo biti jasno da Michael, žal, samo vegetira... Se bi pa tudi spodobilo s strani družine, dati vsaj enkratno informacijo ljudem ki so dolga leta navijali za njega. Osebno ga, zaradi njegovega karakterja, nikoli nisem preveč maral.
Samo DESNO je pravo
29. 12. 2022 17.32
+14
Čudno da na 24 ur ne veste točne diagnoze..vi pa itak vse veste..
DeeKayy
29. 12. 2022 19.02
+0
Iqos
29. 12. 2022 17.22
+6
Ma vse že stokrat prežvečeno in napisanega nič novega. Očitno si ne želijo publicitete, ko jim bo keša zmanjkalo, se bo Corinca že oglasila.
tarzan13
29. 12. 2022 17.16
+28
Šumiju želim vse najboljše...