Drugi športi

Močno zdesetkani Celjani brez moči proti razpoloženim Parižanom

Celje, 01. 04. 2021 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
2

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi osmine finala evropske lige prvakov izgubili proti francoskemu PSG s 24:37 (11:21). Povratna tekma bo 8. aprila v Parizu.

Močno zdesetkani celjski rokometaši na današnjem prvem dvoboj osmine finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini niso bili konkurenčni razvpitim Parižanom. V odsotnosti Vida Poteka, Tilna Kodrina, Filipa Ivića, Jana Grebenca, Tadeja Kljuna in Tobiasa Cvetka so doživeli že deveti poraz v nizu proti francoskemu prvaku, ki bo povratno tekmo čez teden dni v svoji dvorani Pierre de Coubertin začel s 13 goli prednosti.

S poškodbami obremenjeni Celjani so po poldrugi minuti igre ostali še brez nosilca igre Josipa Šarca, ki je v bolečinah obležal na tleh ter nato ob pomoči zdravniškega osebja zapustil dvorano Zlatorog. Po tem nesrečnem dogodku hrvaškega zunanjega igralca je njihova igra povsem razpadla, vse to pa so izkušeni in z vsemi žavbami namazani Parižani nemudoma izkoristili ter gostitelje že v zgodnjem delu dvoboja pahnili v silno neugoden položaj.

Celjski strateg Tomaž Ocvirk je že v sedmi minuti po zaostanku 2:6 zahteval prvo minuto odmora, njegovi varovanci pa tudi v nadaljevanju niso bili kos rokometnim milijonarjem iz francoske prestolnice, ki so uveljavili vse svoje prednosti v centimetrih in kilogramih ter širokim repertoarjem znanja na taktičnem področju zelo hitro razrešili vse dvome o končnemu razpletu dvoboja. Slovenski prvaki so že po dvajsetih minutah igre zastajali za osem golov (8:16), do konca polčasa pa je primanjkljaj narasel že na deset zadetkov (10:20 in 11:21).

V drugi polovici tekme se podoba na igrišču ni spremenila. Športni velikan iz Pariza v lasti Katarcev je imel vse vajeti igre v svojih rokah, zdesetkana zasedba iz mesta ob Savinji ji je bila le na trenutke enakovredna, končni izid pa zgovorno priča o dogajanju na igrišču.

Močno zdesetkana celjska zasedba tokrat ni bila kos pariškemu stroju na katarski pogon.
Močno zdesetkana celjska zasedba tokrat ni bila kos pariškemu stroju na katarski pogon. FOTO: Damjan Žibert

Pri Celju Pivovarni Laško sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Žiga Mlakar in Arsenije Dragašević, oba sta dosegla po šest golov.

Liga prvakov, osmina finala, prva tekma, izid:
Celje Pivovarna Laško - PSG 24:37 (11:21)
Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Brunner in Salah (oba Švica).
Celje Pivovarna Laško: Vujović, Gaberšek, Mazej 1, Dragašević 6, Razgor 1, Cokan, Marguč 1, Šarac, Grošelj 3, Čepić 2, Horžen 1, Mlakar 6, Leban, Novak 2, Načinović 1.
PSG: Gerard, Genty, Steins 3, Keita, Krištopans 1, Konkoud 3, Sole Sala 7, Toft Hansen, Remili 3, Grebille 1, Syprzak 4, L. Karabatić 2, Morros, Prandi 3, Nahi 10.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (1), PSG 2 (2).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4, PSG 6 minut.
Rdeči karton: /.

Liga prvakov, osmina finala, prve tekme, izidi:
Celje Pivovarna Laško - PSG 24:37 (11:21)
Motor Zaporožje - Meškov Brest 32:30 (15:12)
(Staš Skube 4 goli za Meškov; Jaka Malus 1 gol za Meškov, Simon Razgor brez gola za Meškov).
Vardar Skopje - Veszprem 27:41 (11:21)
(Gašper Marguč 8 golov za Veszprem; Blaž Blagotinšek brez gola za Veszprem).
Porto - Aalborg 32:29 (18:14)

Pick Szeged - Kiel 28:33 (13:21)
(Mario Šoštarić 3 goli za Pick Szeged, Borut Mačkovšek 2 gola za Pick Szeged, Dean Bombač brez gola za Pick Szeged, Matej Gaber brez gola za Pick Szeged, Nik Henigman ni igral za Pick Szeged; Miha Zarabec 3 goli za Kiel).
Nantes - Vive Kielce 24:25 (14:12)
(Rok Ovniček 3 goli za Nantes).

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

poserjemsenavas
02. 04. 2021 10.01
-2
Tekma za pozabo. Komentiranje Pungartnika, ko so vodili parižani za 9 golov, da ga je strah, da bodo preveč ušli, je pa bilo skregano z realnostjo.
Nimiuseen
02. 04. 2021 14.51
+2
Zanimivo, da ti brezdelnež zweischwein komentiraš šport, ki ga ne razumeš.