DRUGI ŠPORTI

Mohorič: Potrebno je vlagati v mlade in kolesarstvo

Ljubljana, 24.11.2022, 20:28 | Posodobljeno pred 25 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Matej Mohorič je kolesarske navdušence pustil odprtih ust na neverjetnem zaključnem spustu v Sanremu, s čimer si je privozil eno najbolj prestižnih zmag v karieri, zmago na dirki Milano – Sanremo. Pred začetkom priprav na novo sezono pa ga zdaj čaka dobrodelni kriterij BeKing.

Nedeljski izziv bo za Mateja Mohoriča nekaj posebnega. Čaka ga dobrodelni kriterij na ulicah Monaka, in to v zvezdniški družbi. S ciljem, da pomagajo pomoči potrebnim, da navzočim približajo kolesarstvo na način, kot ga doslej niso videli. Prireditelji kriterija BeKing – dirko boste lahko spremljali na Kanalu A in VOYO v nedeljo od 16.00 – so pripravili zanimiv program. Glede na to, da je priljubljeni Moho od decembra lani zelo aktiven pri delovanju lastne fundacije, pa mu tovrstni dogodki predstavljajo tudi svojevrsten navdih.

Matej Mohorič in Tadej Pogačar bosta med največjimi zvezdniki dobrodelnega kriterija BeKing.
Matej Mohorič in Tadej Pogačar bosta med največjimi zvezdniki dobrodelnega kriterija BeKing.FOTO: Damjan Žibert

Zmagovalec najdaljšega med spomeniki (tistega med Milanom in Sanremom) in ponosni lastnik najboljše slovenske uvrstitve na zloglasnem Pariz – Roubaixu (v letošnji sezoni je bil peti) se zaveda, da na dobrodelnih preizkušnjah ne bo šlo za dirkanje na vso moč. Kljub vsemu pa si je vzel resnično malo časa za počitek, izkoriščal dobre pogoje za treninge, tako da bo na ulicah kneževine zanesljivo med bolje pripravljenimi.

Za pomoč kolesarstvu
Med slovensko kolesarsko elito sta se projekta fundacije poleg Mohoriča lotila še Primož Roglič in Tadej Pogačar. Vsak piše svojo zgodbo; Pogačarjeva fundacija je namenjena raziskavam odkrivanja zdravil proti raku, Rogličeva pomaga pri razvoju kolesarstva in pomaga mladoletnim športnikom, za pomoč slovenskemu kolesarstvu pa se je odločil tudi priljubljeni Moho. "S pomočjo moje fundacije Pogi Team in Primoževe fundacije verjamem, da lahko slovensko kolesarstvo postavimo na mesto, ki si ga zasluži. V prvi vrsti vlagati v mlade. Kolesarstvo želimo približati mladini, s tem ne mislim, da se bodo iz njih razvijali novi Tadeji, Primoži in Mateji, ampak da bodo v kolesarstvu prepoznali zdrav način življenja," razmišlja Mohorič, ki je tekmovalno leto začinil tudi z zmago na dirki po Hrvaški.

S fantastično taktiko je v zaključku odločilne etape ugnal zmagovalca Dirke po Franciji Jonasa Vingegaarda

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.