Drugi športi

Mohorič šesti na uvodni etapi dirke po Kataloniji

Barcelona, 22. 03. 2021 17.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je osvojil šesto mesto na prvi etapi dirke po Kataloniji. Premierno etapno zmago na dirkah svetovne serije je slavil 22-letni Danec Andreas Kron (Lotto Soudal).

Kron je zmagal uvodno etapo pred Špancem Luisom Leonom Sanchezom (Astana-Premier Tech) in Francozom Remyjem Rochasom (Cofidis). V času zmagovalca je prišel v cilj tudi Nemec Lennard Kämna (Bora-Hansgrohe) na četrtem mestu.

Z zaostankom 16 sekund je ciljno črto prečkal Novozelandec Dion Smith (BikeExchange) na čelu glavnine. V njegovem času pa sta prišla v cilj tudi šestouvrščeni Mohorič in osmouvrščeni sloviti Španec Alejandro Valverde (Movistar).  Na dirki sodeluje še en Slovenec, Domen Novak, prav tako član zasedbe iz Bahrajna, ki je prišel v cilj na 106. mestu z zaostankom osmih minut in 30 sekund. Šlo je za etapo s startom in ciljem v Calelli (178,5 km). Torkova etapa bo posamična vožnja na čas v Banyolesu.

Matej Mohorič
Matej Mohorič FOTO: Damjan Žibert

"Z današnjim rezultatom sem razočaran, ker sem se počutil res odlično in bi bil sposoben več," je po etapi dejal 26-letni Mohorič, ki je leta 2018 zmagal na deseti etapi sloviti dirke po Italiji, leto pred tem pa je dobil tudi sedmo etapo na dirki po Španiji.

"Tisti štirje so nam ušli predvsem zato, ker je eden izmed mojih ekipnih kolegov poskušal oziroma je z njimi napadal, pa ni zdržal pritiska, potem je bilo že prepozno, da bi jaz poskušal iti z njimi. Je bila taka nesrečna kombinacija in so se odpeljali ter je bilo prepozno, da bi jih ujeli. Tudi v sprintu sem bil drugi, ker je kolesar Mitcheltona malo spremenil smer, za šesto mesto se ne greš ravno kregat potem. Upam, da bo v nadaljevanju tedna še kaj bolje," je imel po etapi mešane občutke Podbličan, leta 2018 zmagovalec dirk po Beneluksu in po Nemčiji.

Kron, ki je prvič oblekel majico vodilnega, bo na etapi branil štiri sekunde prednosti pred Sanchezom in šest sekund prednosti pred Rochasom. Mohorič zaostaja 26 sekund. Triindvajset kilometrov pred ciljem je Sanchez poskusil s pobegom. Med štirimi ubežniki pa je na koncu v sprintu največ iztržil Kron.

"To je fantastično. To je moja prva večetapna dirka svetovne serije in prva etapna zmaga na tej ravni. Noro je. Fantastično je in ničesar ne morem reči. Prav fantastično. Danes smo kot ekipa vozili fantastično," je dejal Kron.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Realni
22. 03. 2021 21.33
+5
Je dober, veselje ga je gledat. Seveda se ti v kolesarstvu mora vse lepo zložit, potem je rezultat. Ne dvomim , da bodo tudi pri njemu.
uporabnica1
22. 03. 2021 19.07
+8
Bravo Moho. Pravi, da je razočaran s 6. mestom. To je zmagovalna miselnost, ki pogrešam pri mnogih naših športnikih. Danes je zamudil odločilni beg, škoda. Bodo še priložnosti, verjamem da nas bo zabaval s svojimi napadi :)
pojtrarara
22. 03. 2021 19.32
+4
jaz temu fantu takoooo privoščim že eno etapno zmago... si jo resss že zasluži.
pojtrarara
22. 03. 2021 19.33
+2
... malo čudno se bere... vsaj eno, privoščim mu jih seveda še mnogo.... samo, že dolho je odličen zadnje čase in se mu non stop izmika, kadar ima proste roke... sicer pa je vedno v podrejenem položaju za delo drugim... res si zasluži. Naj mu bo sreča naklonjena.
uporabnica1
22. 03. 2021 19.37
uporabnica1
22. 03. 2021 19.38
+4
Nekak sta z Roglo osmoljenca. Enmu se ne poklopi v Franciji, enmu pa v Italiji na klasikah ne hehe. Pa številni padci... Njima res najbolj privoščim, kar pa seveda ne pomeni, da ostalim našim pa ne :)
pojtrarara
22. 03. 2021 19.44
+2
tudi jaz enako... lani bi Mohi raztural na Vuelti sem zagotovo prepričana, pa se mu je zgodila smola... oba sta res taka osmoljenca... upam,da ju ta smola zapusti in da lahko zasijeta v vseh njunih sposobnostih in znanju... v živo se še spomnim, ko smo ju gledali na dirki po slo... na tisti, ko je zmagal primož... se spomnim pod celjsko kočo smo čakali,da se pripeljejo - spremljali smo jih po telefonih, predno so prišli v vidno polje na mostu čez savinjo- in seveda kdo je bil prvi ni treba dvakrat povedat - na vratolomnem spustu je vse šolal ko raketa Mohi... sicer so ga potem do cilja v centru mesta žal ujeli..... ampak iz celjske dol jih je pa vse s konkretno razliko nažgal...
pojtrarara
22. 03. 2021 19.47
+2
napača... ni bil cilj v centru takrat... je bil na starem gradu, samo Mohi je bil pa že v centru mesta ujet... ne glede na to... njegov spust je bil vrhunski - užitek je bil kako smo se drli in navijali, ko se je pripeljal dol na most kot vodilni. to so tisti pravi užitki sploh, če lahko to spremljaš v živo. Primož pa je takrat malo prepozno napadel na Stari grad in mu je zmanjkalo ceste za etapno zmago :)) je pa potem dirko dobil.
uporabnica1
22. 03. 2021 20.02
+3
uf tist spust iz Celjske je bil nenormaln haha on pa je izjavil, da sploh ni tvegal. Norc :)
delomrznež
22. 03. 2021 19.06
+3
Cestitke, privoscim mu vse !!!
motorist_mb
22. 03. 2021 18.59
+4