Kolesarstvo

Mohorič tako na predzadnji etapi Beneluksa kot v skupnem seštevku drugi

Liege, 04. 09. 2021 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijan Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) je zmagovalec predzadnje etape kolesarske dirke po Beneluksu od Ottignies-Louvain-la-Neuva do Houffaliza (207,6 km). S tem je prevzel skupno vodstvo na dirki, medtem ko je njegov moštveni kolega, Slovenec Matej Mohorič, preizkušnjo končal na drugem mestu v etapi, to mesto pa zaseda tudi skupno.

Italijanski državni prvak na cestni dirki Sonny Colbrelli je s tem prišel do 30. zmage v karieri in se v skupnem seštevku prebil na sam vrh. V cilj je prišel 42 sekund pred najbližjimi zasledovalci, sprint zasledovalne skupine pa je dobil prav Matej Mohorič pred Belgijcem Jasperjem Stuyvenom (Trek-Segafredo), sicer zmagovalcem letošnje dirke Milano–Sanremo.

Pred zadnjo etapo ima Colbrelli 51 sekund naskoka pred Mohoričem, tik za njim pa je na tretjem mestu Belgijec Victor Campenaerts (Qhubeka NextHash), ki zaostaja 53 sekund.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Šestindvajsetletni Mohorič je v zahtevnem zaključku, ki je potekal po delu trase ene največjih enodnevnih dirk Liege–Bastogne–Liege, dolgo bežal s Colbrellijem in Švicarjem Marcom Hirschijem (UAE Team Emirates), okoli 26 km pred koncem pa je v ospredje pustil Colbrellija.

Drugouvrščeni Matej Mohorič
Drugouvrščeni Matej Mohorič FOTO: Bettiniphoto

S Švicarjem sta nato počakala skupino okoli Campenaertsa ter ostalih in na koncu taktično čakala na morebitne napade. S tem ni ogrožal moštvenega kolega v ospredju. V zaključku je bil najmočnejši v drugi skupini in bo v nedeljo lovil visoko uvrstitev v skupnem seštevku. To dirko je sicer pod nekdanjim imenom BinckBank Tour dobil leta 2018.

V nedeljo bo na vrsti zahtevna zadnja etapa od Namurja do Geraardsbergna (181,8 km). Vsebuje tako krajše vzpone kot odseke z granitnimi kockami, kar bo še popestrilo dogajanje na sedemdnevni dirki svetovne serije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

uporabnica1
04. 09. 2021 15.50
+12
Kakšen egoističen makaronar je ta Sonny. Matej je preveč pošten, vedno bo delal za ostale brez težav. Colbrellija pogostokrat pripelje v super zaključek, ta pa ne zna zaključit. Ko pride do obratne situacije, kjer Matej napade pa ga Sonny pokrije in mu prepreči napad. Vsaj Matej je oddelal inteligentno in ni dal menjave ostalim. Dobrota je sirota, se je pokazalo še enkrat več.
soseda
04. 09. 2021 17.45
-4
Brez skrbi, da v ekipi vedo kdo je za kaj.
uporabnica1
04. 09. 2021 17.54
+5
blef
04. 09. 2021 18.34
+4