Drugi športi

Moško rokometno SP 2029 v Nemčiji in Franciji, žensko v Španiji

Ljubljana, 18. 04. 2024 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemčija in Francija bosta skupaj gostili svetovno prvenstvo v rokometu za moške leta 2029, je odločila krovna mednarodna zveza IHF. Odločitev o prirediteljih so sprejeli ob robu žreba skupin za olimpijska turnirja v Parizu. Žensko SP za leto 2029 so dodelili Španiji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za Nemčijo bo to že tretje zaporedno veliko rokometno tekmovanje. Leta 2025 bo ta država gostila žensko SP skupaj z Nizozemsko, leta 2027 pa bo sama izvedla moško SP. Finale in uvodna tekma SP 2029 bosta sicer v Parizu. "Francija in Nemčija sta dva izjemna gostitelja, rokomet se lahko veseli naslednje stopnice v razvoju," je, kot poroča spletna stran RZS, dejal predsednik nemške rokometne zveze Andreas Michelmann.

IHF je sporočila še, da bodo gostitelji moškega SP leta 2031 skupaj Danska, Islandija in Norveška. Pri ženskah pa bosta gostiteljici SP istega leta Češka in Poljska. "Zanimanje za SP v rokometu je vse večje. Če države, ki so tekmovanje nedavno že gostile, spet želijo imeti prvenstvo, to pomeni, da se rokomet kot šport razvija po vsem svetu," je ob tem dejal predsednik IHF Hasan Mustafa.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.