Drugi športi

Mulec zopet zelo dober, etapa Benavidesu, Howes povečal prednost

Rijad, 06. 01. 2023 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinec Luciano Benavides je dobil zaradi dežja skrajšano šesto etapo relija Dakar, ki se je končala v Rijadu. Med motociklisti, med katerimi je letos vsako etapo dobil drugi dirkač, je na 28. mestu ciljno črto prečkal Toni Mulec, drugi Slovenec na reliju Simon Marčič pa je bil 53.

Luciano Benavides je v etapi za 56 sekund prehitel sotekmovalca iz Husqvarnine ekipe, Američana Skylerja Howesa, tretji pa je bil Avstralec Toby Price (REd Bull KTM) z 2:28 minute zamude. V skupni razvrstitvi je Howes povečal prednost, pred Priceom ima zdaj 3:31 minute, pred Benavidesom pa 7:01 minute prednosti. Toni Mulec je 29. s 4:13:16 ure zaostanka, Simon Marčič pa 60. z 9:48:13.

Toni Mulec na svojem prvem reliju Dakar kaže izvrstne vožnje.
Toni Mulec na svojem prvem reliju Dakar kaže izvrstne vožnje. FOTO: Rally Zone

Med avtomobilisti je v etapi zmagal Katarec Naser al-Atijah. Branilec lanske skupne zmage je etapo prevozil 3:29 minute hitreje od devetkratnega svetovnega prvaka v reliju, Francoza Sebastiena Loeba, in 8:52 minute od Južnoafričana Henka Lategana. Slednji se je v skupni razvrstitvi povzpel na drugo mesto, kjer je 1:06 ure za al-Atijahom. Brazilec Lucas Moraes je tretji z dodatnimi sedmimi minutami zaostanka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Je pa šesta etapa poskrbela za predčasen konec "Gospoda Dakarja", kot imenujejo francoskega dirkača Stephana Peterhansla, 14-kratnega zmagovalca tega relija. V šesti etapi je namreč na 212. kilometru doživel nesrečo, po kateri je moral odstopiti, so sporočili organizatorji.

Peterhansel, šestkratni zmagovalec relija med motoristi in osemkratni med avtomobilisti, ki je bil pred etapo na drugem mestu, se po poročanju AFP ni poškodoval, je pa moral zaradi bolečin v hrbtu zdravniško pomoč poiskati njegov sovoznik Edouard Boulanger.

Na istem mestu kot Peterhansel je imel nesrečo tudi njegov moštveni kolega pri Audiju Carlos Sainz, sicer trikratni zmagovalec. Španec se tako kot tudi njegov sovoznik ni poškodoval, a tudi njega ni bilo med dirkači v cilju etape.

To so morali zaradi močnega dežja vmes prekiniti, kamp Al-Duwadimi, kjer je bil prvotno načrtovan cilj, je bil nedostopen, zato so hitrostno preizkušnjo skrajšali za 100 kilometrov in se je končala v Rijadu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hribovec
06. 01. 2023 20.39
+1
Noro vreme, tega najbrž ni nihče pričakoval.