Drugi športi

Murrayjev povratek v velikem stilu, Škot znova dvignil pokal

Antwerpen, 21. 10. 2019 08.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andy Murray je zaradi kroničnih zdravstvenih težav že praktično obupal nad svojo teniško kariero, a se je nato vse obrnilo na glavo. Škot se je uspešno vrnil po operaciji, začel nastopati in sedaj je tudi osvojil ATP turnir, prvega po povratku. Za Škota je bil to precej čustven dogodek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Andy Murray je januarja letos v solzah razlagal, da je turnir za grand slam, OP Avstralije, njegov zadnji turnir v karieri. Ni več videl izhoda, bolečine v kolku so bile tako neznosne, da se je odločil umakniti. Sledila je operacija in nato se je nekdanja številka 1 svetovnega tenisa začel počasi vračati na igrišča. Najprej v igri dvojic, a ko je videl, da lahko igra in tudi zmaguje, se mu je znova odprlo. V igri posameznikov se je vrnil na turnirju v Cincinnatiju, vrhunec dosedanjega njegovega povratka je prvi osvojeni turnir po "novem štetju", po povratku na igrišča.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

To mu je uspelo na ATP turnirju v Antwerpnu, kjer je v finalu premagal Švicarja Stana Wawrinko z 2 : 1 v nizih. Znova je bilo vse skupaj zanj zelo čustveno: "Zmaga mi ogromno pomeni, zadnji dve leti sta bili zame res zelo težki zaradi poškodb. Neverjetno je biti nazaj in igrati v finalu proti Stanu, ki je igral odlično. Neverjetno, nisem pričakoval, da bom v tem položaju in sem zelo zadovoljen. To je ena mojih najtežjih in najlepših zmag." To je bila zanj skupno že 46. turnirska zmaga v karieri, a prva po marcu letu 2017.

Poleg tega Murray pričakuje tretjega otroka in Škot se je malce pošalil tudi na ta račun: "Imel bom tri otroke, stare manj kot štiri leta. Kot kaže, bom moral pogosto na pot, da stvari ne uidejo izpod nadzora. Veselim se rojstva. Hvala ženi, ki je bila moj velik podpornik, da se vrnem na igrišča in me je spodbujala, da sem še naprej na igriščih." Za svojo nepopustljivost bo verjetno slej ko prej dobil tudi kakšno nagrado za t. i. "vrnitev leta". Pred to zmago je bil 243. igralec sveta, sedaj je krepko napredoval na lestvici. Na današnji novi lestvici je napredoval za 116 mest in je že na 127. mestu (442 točk). Na prvem je še vedno Srb Novak Đoković (9545 točk), drugi je Španec Rafael Nadal,  tretji pa Švicar Roger Federer.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

krneki_123
21. 10. 2019 11.25
+3
Res je, bravo za vztrajnost. Lepa novica.
joze drugi
21. 10. 2019 10.06
+3
Tudi jaz bravo, pod vrhom bo še malo večja gužva. :)
aciviica
21. 10. 2019 09.10
+10