Drugi športi

Murray dočakal prvo zmago po 350 dneh, Rola uspešen v kvalifikacijah Wimbledona

London, 25. 06. 2018 20.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Britanski teniški igralec Andy Murray, ki se je v zadnjem letu dni ukvarjal s številnimi poškodbami, je končno okusil slast zmage med karavano ATP. Na travnatem turnirju v Eastbournu, ki služi kot priprava na sloviti Wimbledon, je v 1. krogu premagal trikratnega zmagovalca grand slama Stana Wawrinko.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tako Andy Murray kot Stan Wawrinka sta na zadnjem pripravljalnem turnirju pred grand slamom v Wimbledonu v Eastbournu nastopila s povabilom organizatorja. Niti Wawrinka niti Murray v zadnjem času nista bila deležna velikega števila zmag, Murray pa je nanjo čakal kar 350 dni, potem ko se je ukvarjal s poškodbo kolka. Tokrat je s 6:1 in 6:3 na impresiven način v uri in 19 minutah odpravil Stana Wawrinko, ki mu izmed grand slam naslovov manjka le wimbledonski. Kar 11 mesecev je izpustil zavoljo omenjene poškodbe, prvo zmago pa je dočakal na drugi tekmi po povratku v karavano. Že na prvi tekmi se je odlični upiral Nicku Kyrgiosu, ki mu travnata podlaga še kako ustreza. V kolikor bo Murray stopnjeval svojo formo, bo eden od tihih favoritov na prihajajočem Wimbledonu. Tega je v karieri osvojil že dvakrat (2013, 2016). Murray bo v osmini finala zaigral proti rojaku Kyleu Edmundu, sicer drugemu nosilcu turnirja.

Rola uspešno čez prvo kvalifikacijsko wimbledonsko oviro
Slovenski teniški igralec Blaž Rola je uspešno začel kvalifikacije za glavni turnir tretjega grand slama sezone v Wimbledonu. V 1. krogu je premagal 24. nosilca kvalifikacij, Rusa Alekseja Vatutina, 139. igralca sveta, s 6:4, 4:6 in 6:3. Ptujčan, 230. na lestvici ATP, ki je edini Slovenec v kvalifikacijah, bo v 2. krogu igral proti Italijanu Luci Vanniju, 194. igralcu sveta.

Blaž Kavčič uspešen v Antalyi
Po dveh zmagah v kvalifikacijah je Blaž Kavčič uspešno začel tudi glavni del teniškega turnirja v Antalyi z nagradnim skladom 426.145 evrov, ki se igra na travnati podlagi. V prvem krogu je premagal Ciprčana Marcosa Baghdatisa s 7:6, 6:3. Enaintridesetletni Ljubljančan se bo v drugem krogu pomeril s četrtim nosilcem Francozom Gaëlom Monfilsom, 41. igralcem na svetu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.