0°C

Murray kljub potrjeni okužbi upa, da bo zaigral v Melbournu

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA /J.K. /
KOMENTARJI
0
Škotski teniški igralec Andy Murray je bil na zadnjem testiranju pozitiven na novi koronavirus, poroča BBC. S tem je ogrožen nastop 33-letnika na prvem velikem slamu sezone v Melbournu, ki se bo začel 8. februarja.

Murray (na fotografiji) bo moral spremeniti svoje potovalne načrte.
Murray (na fotografiji) bo moral spremeniti svoje potovalne načrte.FOTO: AP

Andy Murray, nekoč številka ena lestvice ATP, bi moral v naslednjih 36 urah odpotovati v Avstralijo, kjer bi tako kot preostali igralci in igralke moral opraviti 14-dnevno karanteno pred začetkom teniških dvobojev v deželi tam spodaj. Po pozitivnem testu na novi koronavirus pa je ostal v Londonu v samoizolaciji, so zapisali pri BBC. Murray ne kaže simptomov covida-19 in upa, da bo lahko ob morebitnem negativnem izvidu kasneje varno odpotoval v Avstralijo.

Murray je sicer začetek sezone 2021 načrtoval v Delray Beachu, a se je zaradi varnostnih razlogov v boju s pandemijo novega koronavirusa odločil izpustiti kalifornijski turnir. Igralci in igralke morajo pred čarterskim poletom v Avstralijo, za kar je avstralska teniška zveza zagotovila 15 letal, predložiti negativen test. Avstralska ministrica za policijo in ostale urgentne službe Lisa Nevilleje na Twitterju sporočila, da tisti, ki so prvič pozitivni in so kužni, ne bodo smeli nastopiti na OP Avstralije.

Vendar so dovoljene tudi izjeme, kot v primeru Američana Tennysa Sandgrena, ki je pripotoval v Melbourne s pozitivnim testom, ker po zagotovilih zdravstvenih služb ni več kužen, potem ko je bil pozitiven že novembra lani in je vmes prebolel covid-19. V Avstralijo denimo nista odpotovala trenerja Španca Rafaela Nadalain Avstrijca Dominica Thiema. Španec Carlos Moyase je odločil ostati doma z družino, medtem ko je bil Čilenec Nicolas Massu, ki trenira Thiema, pozitiven na novi koronavirus.

Koronavirus pasica november