Drugi športi

Murray na bo zaigral na OP ZDA, je pa sprejel Nadalovo povabilo

Palma de Mallorca, 22. 08. 2019 11.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Andy Murray še vedno ni zadovoljen s svojo formo po povratku na teniška igrišča po poškodbi, zato tudi ne bo nastopil na OP ZDA. V New Yorku je želel nastopiti med dvojicami, a je nastop odpovedal, bo pa nastopil na teniškemu turnirju, gre za challenger, v organizaciji Rafaela Nadala.

Dolgo časa je kazalo, da bo Andy Murray zaradi poškodbe hrbta sklenil svojo teniško kariero, a se je po operaciji vrnil nazaj na igrišča. Britanski tenisač želi predvsem dobre rezultate znova dosegati v posamični konkurenci, čeprav nastopa tudi med dvojicami. Na teniška igrišča se je vrnil po 210 dneh premora in najprej je nastopal le v konkurenci dvojic, minuli teden pa se je prvič na seriji ATP preizkusil tudi med posamezniki, ko ga je na mastersu v Cincinnatiju s 6:4 in 6:4 premagal Francoz Richard Gasquet.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Murray je v celoti prečrtal nastop na bližnjem odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, zadnjem grand slamu letos, ki se bo začel 26. avgusta. Sprva se je sicer spogledoval z možnostjo, da ni v Flushing Meadowsu nastopil vsaj med dvojicami. Se je pa odločil, da prihodnji teden zaigra na turnirju Rafa Nadal Open na Majorki, ki se bo prav tako začel 26. avgusta. Nadala na turnirju serije challenger ne bo, saj je med favoriti za zmago na OP ZDA. Murray, nekdanji prvi igralec sveta, se tako vrača v teniški center Manacor, kjer se je julija 2016 ob odprtju po zmagi v Wimbledonu pripravljal na ameriško turnejo.

Kot je dejal, se želi povsem osredotočiti na izboljšanje forme med posamezniki, med katerimi je izgubil tudi svoj drugi dvoboj po vrnitvi, na začetku tega tedna v ameriškem Winston-Salemu. Zdaj pa je 32-letnik izbral priljubljen Balearski otok, kjer bo prvič po letu 2005 in belgijskem Monsu spet nastopil na challengerju ATP, so sporočili organizatorji turnirja.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: AP
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dany75
22. 08. 2019 14.53
popravite naslov ....