Drugi športi

Bedene zmagal, Murray pa neuspešen ob vrnitvi na turnirje ATP

Montpellier, 24. 02. 2021 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v drugi krog turnirja ATP v Montpellierju, za uvod je premagal petega nosilca Italijana Jannika Sinnerja z 2:1 v nizih. Škotski teniški zvezdnik Andy Murray je neuspešno začel projekt nove vrnitve na veliko sceno na turnirjih ATP. V francoskem Montpellierju, kjer je na tej ravni tekmovanj nastopil prvič po lanskem oktobru, ga je v prvem krogu premagal Belorus Jegor Gerasimov.

Povratek Andyja Murrayja ni potekal po njegovih željah.
Povratek Andyja Murrayja ni potekal po njegovih željah. FOTO: AP
V Montpellierju je imel Murray sicer status igralca s povabilom.

Andy Murray bi se sicer moral vrniti že na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, ki ga je bil nato zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus in prepovedi potovanja v Avstralijo prisiljen izpustiti.

Nekdanja številka 1 svetovnega tenisa, ki je zdaj zaradi številnih poškodb in dolgih prekinitev šele na 121. mestu lestvice, je morala v uvodnem krogu v Franciji priznati premoč 83. igralcu sveta Jegorju Gerasimovu s 6:7 (10), 1:6. Gerasimov po uspešnem začetku tekmovanja, v drugem nizu je za zmago potreboval le 44 minut. 

Aljaž Bedene je tretji medsebojni dvoboj z mladim Južnotirolcem slabo začel, saj je prvi niz Sinner dobil ekspresno, po vodstvu s 4:1 je po le 37 minutah slavil s 6:3. A pozneje se je Bedene vrnil v igro, v drugem nizu pa tekmecu vrnil s podobno mero. Povedel je s 3:1 in 4:2 ter brez težav dobil niz. V odločilnem tretjem je bil boj zelo izenačen, Bedene je z odličnim servisom in zaporednimi asi prišel do vodstva s 4:3. Imel je tudi priložnost za odvzem servisa tekmecu, a je ni izkoristil, tako da je šel niz v podaljšano igro.

V tej je Sinner zahteval tudi zdravniški premor zaradi bolečin v hrbtu pri zaostanku 2:4, ki ga nato ni mogel več nadoknaditi. Bedene se je po več kot dveh urah in pol tako uvrstil v drugi krog turnirja. Obenem se je z zmago tudi oddolžil Sinnerju za poraz na nedavnem turnirju Great Ocean Road v Melbournu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.