Drugi športi

Murray: Tenis je eden zadnjih športov, ki se bo vrnil v normalne tirnice

London, 23. 04. 2020 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja številka ena moškega tenisa Andy Murray je v pogovoru za CNN izjavil, da ne pričakuje vrnitve na teniška igrišča pred septembrom. "Najtežje mi je bilo sprejeti odpoved Wimbledona, ki predstavlja vrhunec turnirjev za grand slam," je med drugim dejal 32-letni Škot.

Zaradi izbruha pandemije koronavirusa je teniška sezona prekinjena od sredine marca. Mnogi ljubitelji belega športa se zdaj sprašujejo, kdaj lahko pričakujejo vnovično vrnitev svojih ljubljencev in ljubljenk na teniška igrišča.

Znano je, da naj bi takšno stanje trajalo vsaj do polovice julija. Za zdaj pa je potrjeno le, da se bo pariški Roland Garros namesto majsko-junijskega termina odvijal med 20. septembrom in 4. oktobrom. "A bil bi tudi malce pazljiv pri napovedih, saj se nikoli ne ve, kaj se bo dogajalo čez štiri, pet mesecev," meni nekdanji najboljši teniški igralec na svetu Andy Murray, ki se je uspešno vrnil po lanski operaciji kolka. "Ravno ko sem začel kazati obrise stare forme, je udaril koronavirus. Škoda, saj sem se želel v polni fizični pripravljenosti vrniti v marcu na turnirju v Miamiju. Ne želim razmišljati preveč pesimistično, ampak močno dvomim, da se bomo vrnili na teniška igrišča pred mesecem septembrom" je prepričan 32-letnik, ki mu je najbolj žal nižjerangiranih kolegov in kolegic.

Nekoč najboljši teniški igralec na svetu Andy Murray ne verjame, da se bodo teniška tekmovanja začela pred mesecem septembrom.
Nekoč najboljši teniški igralec na svetu Andy Murray ne verjame, da se bodo teniška tekmovanja začela pred mesecem septembrom. FOTO: AP

"Oni so praktično odvisni od vsakega turnirja, zmage, saj edino tako lahko preživijo. Upam, da se življenje in s tem tudi teniška udejstvovanja čim prej vrnejo v normalne tirnice, v nasprotnem bodo posledice veliko hujše," se razsežnosti posledic pandemije zaveda Murray, ki v pogovoru za CNN ob koncu dodaja: "Imam občutek, da bo večina športov počasi začela s svojimi tekmovanji, tenis pa bo eden zadnjih, ki se bo vrnil v normalne tirnice.  Zavedam se, da koronavirus ni nek nebodigatreba, toda treba bo reči bobu bob in ljudem sporočiti, kdaj bo tudi teniški šport sprostil določene ukrepe."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hotchilipoper
23. 04. 2020 15.08
-7
Bikoborec
23. 04. 2020 12.33
-1
Sej majo dost keša tenisači.Ne bo jim hudega.
brat od Pepeta
23. 04. 2020 12.27
+3
Moderserator pa ocitno velik obozevalec Murraya. Se ocitno ne sme napisat, da tip nikoli ni bil posebno brihten. Ocitno imamo tukaj se nekoga, ki ni posebno brihten a ne moderserator.
JOSEPH HAYDN
23. 04. 2020 11.29
+4
Ja, če ne bost razvajenci in si boste sami nosili pjačo in brisače ne bi smel bit problem, saj je tenis v končni fazi šport, kjer si najbolj sam zase. Brez gledalcev pa bo logično, kot pri ostalih. Bo pa zanimivo, ko se Murray vrne, da bo konkurenca še večja in tenis še bolj zanimiv