Drugi športi

Na generalki remi s Srbijo

Laško, 27. 08. 2018 07.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska ženska futsal reprezentanca je v Laškem remizirala s Srbijo (2:2). To je bila četrta mednarodna tekma Slovenk, hkrati pa tudi zadnja tekma pred septembrskimi kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2019. Z dvema goloma se je danes izkazala kapetanka Tanja Vrabel.

Tudi na drugi tekmi (dan prej je bilo 2:1 za Slovenijo) se je začelo po željah Slovenije. Hitra akcija, ki jo je s strelom z desne strani zaključila kapetanka Tanja Vrabel. Žoga je končala v mreži, Slovenija pa je v 2. minuti povedla 1:0. Za kapetanko se ni končalo najboljše, ker je ob tem strelu in padcu, bila je tudi ovirana, dobila močan udarec v medenico. Po posredovanju in ukrepanju zdravniške službe naše reprezentance se je Vrablova v nadaljevanju vrnila na teren. To je bila tudi najizrazitejša priložnost Slovenije. Pri Srbiji se je z akcijo in strelom izkazala Marija Krunić, a je njen strel v 11. minuti šel prek slovenskega gola. V 14. minuti je Vanja Tanšek po polprotinapadu na levi strani zaposlila Asjo Bedenčič Al Nawas, ki pa je slabo merila in žogo poslala mimo desne vratnice. V 15. minuti je na levi prodrla kapetanka Vrablova, žoga pa je končala v gol avtu.

Slovenke čakajo kvalifikacije za EP.
Slovenke čakajo kvalifikacije za EP. FOTO: Drago Perko

Podjetnost v uvodnih petih minutah nadaljevanja je bila nagrajena v 26. minuti. Nekaj trenutkov prej žoga ni našla poti v srbski gol, merila je prav Vrablova, ki pa je bila v nadaljevanju bolj zbrana, ko je povišala na 2:0. Po vodstvu Slovenije se gostje niso predale. V 28. minuti je bil dosojen akumuliran prekršek v srbsko korist, Jovana Stojanović je izkoristila prekinitev in zadela za 1:2, žoga je šla pod slovenskim živim zidom. Napadi Srbije so se vrstili, gostje so prevzele pobudo, v naši vrsti pa ni bilo igralke, ki bi v danih okoliščinah stopila na žogo. V 31. minuti je Srbija prek Ivane Milijar poravnala na 2:2. Po minuti odmora je naša izbrana vrsta odigrala bolj zbrano. V 33. minuti je od daleč dobro merila Sergeja Kos, v 37. minuti je bila dvakrat v priložnosti Anja Ložar, ki je maja letos dosegla sploh prvi gol v zgodovini naše ženske futsal reprezentance. Na drugi strani se je izkazala vratarka Valentina Tuš (dobro je posredovala tudi v 6. in 7. minuti prvega polčasa, ko je ukrotila poizkuse Adrijane Trišić in Jovane Stojanović), Mateji Vojsk pa je uspelo v 38. minuti prekiniti nevaren protinapad Srbije.

Izid, pripravljalna tekma:
Slovenija – Srbija 2:2 (1:0)
1:0 Vrabel 2., 2:0 Vrabel 26., 2:1 Stojanović 28., 2:2 Milijar 31.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.