Drugi športi

Na Giru dva pozitivna testa

Videm, 20. 10. 2020 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Organizatorji 103. kolesarske dirke po Italiji so danes sporočili, da sta bila v zadnjem krogu testiranj na novi koronavirus 18. in 19. oktobra pozitivna dva vzorca. Eden od teh je bil kolumbijski kolesar ekipe UAE Emirates Fernando Gaviria, ki je covid-19 prvič prebolel že marca, so zapisali na spletni strani njegove ekipe.

V skladu s protokolom Mednarodne kolesarske zveze (Uci) in italijanskega ministrstva za zdravje so tokrat organizatorji Gira opravili 492 testov. Testi so razkrili, da je bil med kolesarji eden pozitiven na covid-19, Gaviria, ki je že v samoosamitvi, poleg kolesarja pa je pozitiven vzorec oddal tudi član osebja ekipe AG2R La Mondiale, ki je prav tako že v karanteni, so danes sporočili organizatorji italijanske pentlje.

Gaviria je tako zadnji izmed odmevnejših imen, ki so zaradi pozitivnega testa morala predčasno končati dirko. Pred tem je že 10. oktobra odstopil Britanec Simon Yates, pred tednom dni pa sta po pozitivnih testih v svojih vrstah dirko zapustili Yatesovo moštvo Mitchelton-Scott in nizozemsko moštvo Jumbo-Visma, pri katerem je bil pozitiven Steven Kruijswijk. Zaradi pozitivnega testa je isti dan dirko končal tudi Avstralec Michael Matthews (Sunweb).

Po množičnih odstopih prejšnji torek so organizatorji v petek organizirali še en krog testiranj, ki pa ni odkril nobene nove okužbe z novim koronavirusom v karavani tekmovalcev in spremljevalnega osebja.

Fernando Gaviria
Fernando Gaviria FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bik123
20. 10. 2020 10.32