Drugi športi

Na polmaratonu v Angliji 6200 tekačev: Morali smo jim izkazati podporo

Bath, 16. 03. 2020 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čeprav se je zaradi izbruha pandemije novega koronavirusa ustavila praktično cela Evropa, iz mesteca Bath v Angliji prihajajo vesti, da se je ta vikend rekreativnega teka na polmaratonski razdalji udeležilo 6200 tekačev.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: Aljoša Kravanja

Bath leži slabih dvesto kilometrov zahodno od Londona, kjer so prejšnji teden odpovedali oziroma prestavili tradicionalni londonski maraton, ki bi moral biti konec aprila. V Velki Britaniji so prav tako prekinjena nogometna prvenstva, zanimivo je, da v prestolnici trenutno potekajo olimpijske kvalifikacije v boksu, športu, ki zagotovo sodi med najbolj rizične za prenos virusa. A organizatorji so boksarski turnir po dveh dnevih le zaprli za gledalce.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Polmaratona, ki ga lokalne oblasti sicer niso odobravale, se je udeležila le polovica prvotno prijavljenih. Prireditelji so izvedbo opravičevali, češ, da bi tekači v vsakem primeru prišli v Bath in odtekli krog po predvideni trasi.

"Morali smo jim izkazati podporo in jim ponuditi naše zmogljivosti," so zapisali v izjavi za javnost. V Veliki Britaniji je trenutno 1391 okuženih z novim koronavirusom, za posledicami covid-19 pa je do zdaj umrlo 35 ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

farobasso
16. 03. 2020 12.38
+4
Torej, vsedem se pred zaprt lokal, gostinec pa mi izkaže podporo in me postreže s kavico. ??
StAnalitik
16. 03. 2020 11.20
+11
Najlepše je to,da so tile pegasti angleži na otoku.
Rožice cvetijo
16. 03. 2020 11.13
+10
Narod, ki se ima za nekaj več, zato Brexit. Neumen,nerazgledan, razen peščice. Kdor je imel priliko pogovarjati se z njimi, pa vam npr. niso segali do kolen, ve,kaj mislim. Res pa je, da vedo,kaj je disciplina in se znajo obnašati. Govorim o domorodcih.