Drugi športi

Na rokometno SP 2021 še Poljaki in Rusi, Srbi ostali z dolgimi nosovi

Ljubljana, 10. 07. 2020 14.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Mednarodna rokometna zveza je razdelila še vabili za udeležbo na svetovnem prvenstvu, ki ga bo predvidoma prihodnje leto gostil Egipt. Dobili sta jih izbrani vrsti Poljske in Rusije, brez so ostali Srbi in pet drugih reprezentanc, ki so prav tako upali na morebitno udeležbo.

Slovenija - Poljska.
Slovenija - Poljska. FOTO: AP

Prvenstvo bo na sporedu predvidoma med 13. in 31. januarjem naslednje leto, ob gostiteljih Egipčanih pa so si pot na tekmovanje priigrali še branilci naslova Danci, afriški predstavniki Alžirija, Angola, Zelenortski otoki, DR Kongo, Maroko in Tunizija, azijski predstavniki Bahrajn, Japonska, Katar in Južna Koreja, ameriški predstavniki pa so Argentina, Brazilija in Urugvaj.

Najštevilčnejša je zasedba iz Evrope, kjer so si pot v deželo piramid ob svetovnih prvakih in obeh prejemnikih povabil priigrali tudi Avstrijci, Belorusi, Čehi, Francozi, Hrvati, Nemci, Madžari, Islandci, Norvežani, Portugalci, Španci, Švedi in Slovenci.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.