Drugi športi

Na seznamu poškodovanih še Cingesar, naknadno vpoklican Mazej

Zreče, 08. 03. 2021 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Slovenski rokometaši so pred bližnjimi tekmami v Celju in Berlinu ostali brez dveh pomembnih členov. V odsotnosti Boruta Mačkovška in Nika Henigmana se bodo v torek v Zlatorogu pomerili s Poljaki v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022, ob koncu tedna pa jih čaka še kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Tokiu.

Pred izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa so ta teden štirje izjemno pomembni in zahtevni obračuni. Na soboti tekmi v Velenju se je poškodoval še krilni igralec Darko Cingesar, ki na torkovi tekmi proti Poljski v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2022 v Celju zagotovo ne bo nastopil, bo pa bržkone med potniki za Berlin. Vranješ je zavoljo tega naknadno vpoklical Tadeja Mazeja.

Pred četrtkovim odhodom v nemško prestolnico, kjer si bodo v konkurenci Alžircev, Nemcev in Švedov skušali izboriti drugo mesto in četrti nastop na poletnih olimpijskih igrah v deželi vzhajajočega sonca po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Riu de Janeiru 2016, jih najprej v mestu ob Savinji čaka pomemben obračun s Poljaki za uvrstitev na evropsko prvenstvo na Madžarskem in Slovaškem 2022.

Slovence po dveh odigranih tekmah z Nizozemci – na prvi so v gosteh slavili s 34:23, doma pa igrali neodločeno 27:27 – v okviru skupine 5 čaka zaostala tekma uvodnega kroga proti Poljakom, ki bi po prvotnem programu morala biti novembra. Na lanskem evropskem prvenstvu na Švedskem, Norveškem in v Avstriji so jih v Göteborgu premagali s 26:23, a slovenski rokometaši se zavedajo, da jih v torek v Zlatorogu čaka izjemno napet in negotov boj. "Imamo določene kadrovske težave, a ne bomo tarnali in iskali izgovorov. Naš pogled je usmerjen naprej, upam, da bomo do tekme s Poljaki sestavili vsaj dva skupna treninga," je na spletni novinarski konferenci iz Zreč uvodoma sporočil Vranješ.

Urban Lesjak je na reprezentančni zbor v Zreče pripotoval v dobrem stanju.
Urban Lesjak je na reprezentančni zbor v Zreče pripotoval v dobrem stanju. FOTO: IHF

Vranješ ne išče izgovorov
"Borut Mačkovšek in Nik Henigman sta bila na zadnjih dveh velikih tekmovanjih med najbolj pomembnimi igralci v naši obrambi. Njuna odsotnost bo gotovo prinesla določene spremembe v naši igri v obrambi in napadu, a vsem varovancem, ki jih imam na voljo, povsem zaupam. Še vedno imamo dobro ekipo. V torek gremo na zmago, šele po tej tekmi se bomo posvetili tekmecem iz Berlina," je še povedal Šved.

"Tekma proti Poljakom je zavoljo pomanjkanja časa zagotovo dobrodošla pred odhodom v Berlin. Na reprezentančno akcijo sem prišel z dobrimi občutki, verjamem v svoje soigralce. V vsakem primeru je naša želja, da serijo pomembnih in zahtevnih tekem začnemo z zmago," je dodal reprezentančni vratar in član nemškega Hannovra Urban Lesjak.

Slovenski rokometaši se bodo po torkovi tekmi v Celju v četrtek odpravili v Berlin. V dvorani Maxa Schmelinga jih najprej v petek čakajo Alžirci, dan kasneje Nemci, v nedeljo pa še Švedi.

Na Vranješevem seznamu za tekme v Celju in Berlinu so:
- vratarja: Klemen Ferlin (Erlangen) in Urban Lesjak (Hannover);
- krilni igralci: Tilen Kodrin in Tadej Mazej (oba Celje Pivovarna Laško), Darko Cingesar (Trimo Trebnje), Gašper Marguč (Veszprem), Dragan Gajić (Limoges) in Blaž Janc (Barcelona);
- zunanji igralci: Staš Skube in Jaka Malus (oba Meškov Brest), Dean Bombač (Pick Szeged), Miha Zarabec (Kiel), Rok Ovniček (Nantes), Jure Dolenec (Barcelona), Gregor Potočnik (Trimo Trebnje) in Nejc Cehte (Hannover);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Benfica).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

palinko74
08. 03. 2021 16.39
+2
cingesar ne omi ga pogresali