Drugi športi

Na tekmi slovenskega pokala v Planici poškodba Urše Bogataj

Planica, 28. 12. 2019 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ena najboljših slovenskih smučarskih skakalk Urša Bogataj se je poškodovala na sobotni tekmi slovenskega pokala v Planici. Po le eni seriji tekme na srednji napravi, na kateri so nastopile vse slovenske reprezentantke, je sicer zmagala Nika Križnar, Bogatajevi je uspela daljava dneva pri 98,5 metra, a je pri doskoku padla in se poškodovala.

Urša Bogataj
Urša Bogataj FOTO: AP

Štiriindvajsetletno Bogatajevo v nedeljo čaka pregled z magnetno resonanco in po tem bo znanih več informacij o njeni poškodbi, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Sicer je do poškodbe prišlo skoraj točno leto dni po nesrečnem padcu Eme Klinec na veliki skakalnici v Planici, po katerem je morala predčasno končati sezono. To zimo je pokazala, da je uspešno sanirala poškodbo in se na tekmi svetovnega pokala v Klingenthalu zavihtela tik pod vrh na drugo mesto.

Za Križnarjevo je sicer na slovenskem pokalu na drugem mestu končala Jerneja Brecl, tretja je bila Katra Komar, četrto mesto sta si razdelili Špela Rogelj in Ema Klinec. Med člani sta si zmago razdelila Žiga Jelar in Jaka Hvala.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.