Drugi športi

Na WTA turnirju s slovensko udeležbo odkrili en primer okužbe

Palermo, 01. 08. 2020 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Na turnirju teniške serije WTA v Palermu v prvem nizu testov niso odkrili okužbe z novim koronavirusom, drugi test pa je bil pozitiven pri eni igralki. Gre za Bolgarko Viktorijo Tomovo, ki je takoj odpovedala nadaljnje nastope. V glavnem delu kvalifikacij bosta nastopili Slovenki Polona Hercog ter Tamara Zidanšek, Kajo Juvan pa čakajo kvalifikacije.

Potem ko so organizatorji teniškega turnirja za ženske v Palermu v današnjih zgodnjih popoldanskih urah objavili, da nihče od igralk in spremljevalnega osebja ni pozitiven na novi koronavirus, se je zgodila sprememba – v Italiji je zdaj pozitivna ena igralka, so sporočili iz WTA. Gre za Bolgarko Viktorijo Tomovo, ki je takoj odpovedala nastop v Palermu. Ponovni test je pri 25-letnici namreč pokazal okužbo z novim koronavirusom, igralka pa se počuti dobro in ne kaže simptomov covida-19, so še dejali. Petindvajsetletnica, ki na lestvici WTA zaseda 130. mesto, bi morala danes v kvalifikacijah nastopiti proti Ukrajinki Marti Kostjuk.

WTA in organizatorji so po testu ves čas v stiku z nadzornikom za covid-19 na turnirju, v veljavi pa je tudi načrt mednarodnih teniških organizacij v primeru okužbe, so dodali. Vsi tisti, ki so bili v stiku z okuženo igralko, se bodo morali znova testirati, do takrat pa bodo izolirani od ostalih sodelujočih na turnirju na Siciliji. Vsi pozitivni na sars-cov-2 bodo morali ostati v izolaciji, turnir pa se bo po predvidenem programu nadaljeval, so še zaključili pri WTA. Nekaj ur prej so italijanski organizatorji v izjavi za javnost zapisali, da so opravili okoli 410 testov in da so bili vsi negativni.

Danes se bo začel kvalifikacijski del turnirja, na katerem nastopa tudi Slovenka Kaja Juvan (121. na lestvici WTA), ki se bo v prvem krogu pomerila s Poljakinjo Magdaleno Frech, 169. igralko lestvice WTA. Na glavnem delu turnirja bosta zagotovo nastopili vsaj dve Slovenki, Polona Hercog ter Tamara Zidanšek.

Tamara Zidanšek bo nastopila v glavnem delu turnirja v Palermu.
Tamara Zidanšek bo nastopila v glavnem delu turnirja v Palermu. FOTO: Damjan Žibert
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.