Drugi športi

Nadal in Đoković glavna favorita za zmago na pariškem pesku

Pariz, 25. 05. 2019 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Odprto prvenstvo Francije je v pričakovanju zgodovinskih dosežkov. Novak Đoković bo skušal še drugič v karieri osvojiti četrti zaporedni grand slam, kar mu bosta poskušala preprečiti predvsem Roger Feder in prvi favorit Rafael Nadal. Serena Williams pa bo napadala 24. naslov velike četverice, s katerim bi se izenačila z Margaret Court.

Novak Đoković na turnirju v Parizu, kjer se dvoboji glavnega žreba začnejo v nedeljo, lahko postane šele drugi igralec v zgodovini, ki bi dvakrat osvojil vse štiri grand slame v nizu. Trenutni niz je začel lani v Wimbledonu, nadaljeval na OP ZDA ter letos v Melbournu. Prvi niz vseh turnirjev za grand slam mu je uspel leta 2016 prav tako v Parizu. Aktualna prvaka sta Španec Nadal in Romunka Halepova.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Njegov najbližji tekmec na lestvici ATP je "kralj peska" Rafael Nadal, njegovih enajst lovorik iz Roland Garrosa ter zastrašujoča statistika zmag in porazov v Parizu - 86:2 - ga ob dejstvu, da je prejšnji teden osvojil generalko v Rimu, znova postavljajo v vlogo glavnega favorita.

Če je Nadal nesporni favorit, Đoković njegov najnevarnejši tekmec, Roger Federer sodi v skupino igralcev, ki naj bi se potegovali za zaključne boje. Federer se v Roland Garros vrača po letu 2015, med tistimi, ki lahko "premešajo" vrh so še lanski finalist Avstrijec Dominic Thiem, Grk Stefanos Cicipas, domačin Gael Monfils, Hrvat Borna Čorić in Nemec Alexander Zverev.

Podoben podvig kot Đoković zasleduje tudi prva dama teniškega sveta Japonka Naomi Osaka. Lani je osvojila US Open, letos Australian Open, z zmago v Parizu bi tako 21-letnica niz podaljšala na tri. A po presenetljivem razhodu s trenerjem Sascho Bajinom po zmagi v Melbournu ne najde več prave forme. Od Avstralije tako ni več osvojila turnirja, prejšnji teden v Rimu pa je predala četrtfinalni dvoboj zaradi poškodbe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Američanka Serena Williams po dolgih letih nima vloge prve favoritinje. Leta 2018 je igrala finali Wimbledona in Flushing Meadowsa, letos pa je po izpadu v četrtfinalu Melbourna odigrala le še štiri dvoboje. Čeprav poudarja, da ji je vloga mame pisana na kožo, si močno želi 24. grand slam naslova, s katerim bi se izenačila z avstralsko rekorderko Courtovo ter se vpisala v zgodovino.

Na stavnicah je prva favoritinja branilka naslova Simona Halep. Romunka, ki je bila že trikrat v finalu Roland Garrosa, letos še ni osvojila turnirja. Izgubila je dve finali, v Rimu pa se je poslovila že v prvem krogu. Njeni najbližje zasledovalke na stavnicah sta Čehinji Karolina Pliškova in Petra Kvitova, vodilna igralka na lestvici Race Shenzhen, ki šteje le rezultate te sezone.

Novak Đoković in Rafael Nadal
Novak Đoković in Rafael Nadal FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.