Drugi športi

Nadal: Ne morem biti ponosen na zapravljene priložnosti, a Roger je igral bolje kot jaz

London, 13. 07. 2019 15.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

"Iz rok sem izpustil priložnost za nov finale Wimbledona, s čimer ne morem biti zadovoljen, in na to nisem ponosen. Imel sem svoje priložnosti, a jih nisem izkoristil. Na splošno mislim, da je bil tokrat Roger na višji ravni kot jaz," je po porazu v polfinalu Wimbledona proti večnemu tekmecu Rogerju Federerju razlagal Španec Rafael Nadal.

Rafael Nadal in Roger Federer
Rafael Nadal in Roger Federer FOTO: AP

Majorčan, ki v zadnjih sedmih letih ni imel pretirano uspešnega obdobja na travnatih podlagah, je še drugo leto zapored izpadel v polfinalu travnatega grand slama. Lani je bil v petih nizih boljši poznejši zmagovalec Novak Đoković, letos pa večni rival Roger Federer. "Igral sem dober turnir, tako da sem na splošno lahko zadovoljen, toda danes sem žalosten, ker se zavedam, da te priložnosti ne bodo trajale večno. Lani sem imel priložnost (poraz v polfinalu proti Đokoviču, op. p.), letos sem imel še eno, a mi ni uspelo, da bi še enkrat zmagal tukaj," je na novinarski konferenci po porazu povedal dvakratni zmagovalec Wimbledona (2008 in 2010), ki je v obračun s Federerjem vstopil zelo samozavestno. "Moja strategija ni bila, da bi mu zlomil backhand, kot sem to počel pred leti. Dovolj dobro sem se počutil na tem turnirju, da sem verjel, da lahko igram svojo običajno igro. Torej na način, kot sem igral ves turnir. A danes nisem igral dovolj dobro," je bil jasen Španec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V teniški poslastici je proti Federerju po več kot treh urah boja v štirih nizih moral priznati premoč Švicarju (6 : 7, 6 : 1, 3 : 6, 4 : 6). "Nisem bil presenečen, da je lahko z mano ostajal v dolgih izmenjavah, saj stoji zelo v igrišču, tako da ti ne da veliko časa, da bi ti uspelo odpreti igrišče. Iskreno se nisem tako dobro počutil na igrišču kot na prejšnjih obračunih. Z backhandom mi ni uspelo odpreti igrišča tako kot prejšnje dni. Nisem dovolj čisto zadeval žoge," je razloge za poraz skušal najti Nadal. "Stres? Mogoče je to bil dejavnik, ne vem. Mislim, da če sem med turnirjem igral dobro, danes pa ne tako zelo, vedno obstaja razlog. Najverjetneje zato, ker je Roger mnogo stvari počel dobro. Imel sem svoje priložnosti v podaljšani igri prvega niza, dvakrat sem bil v ospredju z minibrejkom, toda odigral je nekaj odličnih točk," je razložil 33-letni Majorčan, ki sicer velja za peščenega specialista, saj je v karieri pod streho pospravil že neverjetnih dvanajst roland garrosov.

Rafael Nadal in Roger Federer
Rafael Nadal in Roger Federer FOTO: AP

Tokrat je z izjemo drugega niza v vseh ključnih trenutkih tekme pokazal manj zbranosti in poguma kot Federer. "Mislim, da je bilo njegovo vračanje servisov boljše kot moje. Danes nisem dobro reagiral na sprejemu, in ko se to zgodi, je Federer v veliki prednosti. Tako je lahko nadzoroval potek dvoboja, prav tako pa sem se jaz počutil bolj pod pritiskom kot on," je pojasnil Španec, ki na brejk žogice ni odigral tako, kot smo bili od njega vajeni v preteklosti. "Ključni trenutek je bil v tretjem nizu, ko je prišel do zgodnjega brejka, ko sem storil kar nekaj napak. Bolje sem začel igrati v zaključku dvoboja, toda to je bilo prepozno. Mislim, da mi danes backhand ni deloval tako dobro kot na preteklih obračunih, tako da sem bil malce preveč zaskrbljen glede mojega backhanda, tako da se nisem mogel premikati s svobodo na forehand," je še opisal Španec. Federer se bo v finalu pomeril še z enim večnim rivalom, in sicer Novakom Đokovićem. Ta je v polfinalu v štirih nizih premagal Španca Roberta Bautista Aguta

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
13. 07. 2019 18.04
+2
Ko je Roger v formi vsi zgledajo kot mladinci...
Cervantes
13. 07. 2019 17.15
+3
Lep dvoboj, bravo Roger! Slabo za tenis, kje so mladinci?
Joedr
13. 07. 2019 16.42
-11
Rafa je dober, vendar bi ga dal na dopig kontrolo. Vsi zunanji simptomi so precej pomenljivi.
krneki_123
13. 07. 2019 16.12
+22
Legendi, skupaj z Noletom.
Petarda10
13. 07. 2019 16.02
+13
Gremoooo Fedeeex!!