Drugi športi

Nadal ostaja nedotaknjen, po porazih Medvedjeva in Cicipasa prvi favorit v Indian Wellsu

Indian Wells, 15. 03. 2022 07.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španec Rafael Nadal to sezono še naprej niza dobre predstave in je za zdaj še nepremagan. Na mastersu v Indian Wellsu je s 17. zmago letos – s 7:5, 6:3 je v tretjem krogu premagal Britanca Dana Evansa – ob porazih prvega in petega nosilca, Rusa Danila Medvedjeva in Grka Stefanosa Cicipasa, na dobri poti do nove lovorike.

Rafael Nadal je pr 35 letih še naprej v neverjetni formi in je letos še nepremagan.
Rafael Nadal je pr 35 letih še naprej v neverjetni formi in je letos še nepremagan. FOTO: AP

Petintridesetletni Španec letos igra kot prerojen, saj je dobil vseh 17 dvobojev, vključno z zmago nad Danilom Medvedjevom na odprtem prvenstvu Avstralije za rekordni 21. naslov na grand slamih ter z zmago nad Britancem Cameronom Norriejem za zmago na OP Mehike. Tokrat je prišel do rekordne 400. zmage na mastersih; prvo je dosegel pred 19 leti v Monte Carlu.

"To je zame pomembna zmaga, saj je bil začetek dvoboja težak. Tekmec je bil neizprosen, poleg tega sva igrala v zelo vetrovnih razmerah. Ni bilo lahko, ampak v ključnih trenutkih mi je uspelo nekaj pomembnih točk," je po dvoboju dejal Nadal, ki je v prvem nizu po izgubi začetnega udarca zaostajal z 1:3 in 2:4, preden je v osmi igri izenačil na 4:4, nato pa pri 5:5 rešil žogico za "break" in zadržal servis za 6:5.

Nadala čaka v naslednjem krogu dvoboj s 17. nosilcem, Američanom Reillyjem Opelko.

V intervjuju po zmagi nad Evansom je španski zvezdnik izrazil tudi podporo Japonki Naomi Osaka, potem ko je v solzah končala turnir v Indian Wellsu, s tribun pa so se slišali vzkliki "Zanič si, Naomi". Španec sicer meni, da bi morali teniški igralci pridobiti tršo kožo in se navaditi tudi na žaljivke občinstva.

"Seveda se počutim grozno glede tega, kar se ji je zgodilo. To se ne bi smelo zgoditi," je dejal Nadal. "A v resničnem svetu se takšne stvari dogajajo. Čeprav je grozno slišati kaj takšnega s tribun, se moramo pripraviti tudi na to. Razumem, da Naomi trpi zaradi zdravstvenih težav, in želim ji vse najlepše. Toda v življenju ni nič popolno. Zato moramo biti pripravljeni na vse, kar nam prinaša." 

Medtem pa je Medvedjev v kalifornijski puščavi presenetljivo že končal nastope, potem ko ga je izločil 35-letni francoski veteran Gael Monfils, ki je zmagal s 4:6, 6:3 in 6:1. Ob porazu pa izgubil tudi prvo mesto na lestvici ATP, ki ga bo v ponedeljek le tri tedne po menjavi na vrhu "vrnil" Srbu Novaku Đokoviću.

Še eno presenečenje dneva v Indian Wellsu je bil poraz petega nosilca Stefanosa Cicipasa. Tega je z 1:6, 5:3 in 6:2 izločil komaj 21-letni domačin Jenson Brooksby, sicer 43. igralec sveta.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
15. 03. 2022 09.50
-2