Drugi športi

Nadal po novi poškodbi: Res sem si želel igrati v Avstraliji

Brisbane, 07. 01. 2024 10.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubitelji tenisa bodo morali še nekoliko počakati, preden bodo španskega teniškega asa Rafaela Nadala lahko znova videli nastopiti na turnirju za veliki slam. 37-letni Španec je na družbenih omrežjih namreč sporočil, da je na ogrevalnem turnirju v Brisbanu utrpel "mikroraztrganino" na mišici, zaradi katere ne bo mogel odigrati turnirja v Melbournu.

Teniška legenda Rafael Nadal je neprijetno novico navijačem poročil na družbenih omrežjih, kjer je med drugim zapisal: "Pozdravljeni vsi, med zadnjo tekmo v Brisbanu sem imel manjše težave z mišico, kar me je skrbelo. Ko sem prišel v Melbourne, sem opravil magnetno resonanco, ki je pokazala mikroraztrganino na mišici, a ne na istem delu, kjer sem imel poškodbo, in to je dobra novica. Trenutno nisem sposoben nastopati na najvišji ravni, zato se vračam v Španijo, kjer bom obiskal svojega zdravnika in začel rehabilitacijo. V zadnjem letu sem trdo garal, da bi se vrnil na igrišča, cilj pa ostaja, da bom čez tri mesece igral na najvišji ravni. Žal pa to pomeni, da ne bom mogel igrati pred neverjetno množico v Melbournu. To ni zelo slaba novica in vsi ostajamo pozitivni glede razvoja sezone. Res sem si želel igrati v Avstraliji in imel sem priložnost odigrati nekaj tekem, ki so me zelo razveselile in pozitivno presenetile. Hvala vsem za podporo in se kmalu vidimo! Rafa."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španec se je po skoraj enoletni odsotnosti na teniška igrišča vrnil na turnirju v Brisbanu, kjer je v uvodnem krogu premagal Avstrijca Dominica Thiema, v drugem domačina Jasona Kublerja, v četrtfinalu pa je nato moral priznati poraz še enemu domačinu, in sicer Jordanu Thompsonu.

Odprto prvenstvo Avstralije se bo tako brez Nadala začelo 15. januarja, Slovenijo pa bosta v deželi tam spodaj zastopali Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
07. 01. 2024 18.49
+1
bohinj je zakon
07. 01. 2024 13.37
+2
Na terenu je bil videti dober. Škoda.
bossanoga
07. 01. 2024 12.50
+5
Dooooooooooooopiiiiinnnnnnnnng deluje!
Malo_sutra
07. 01. 2024 12.34
+7
Propo ko Ukrajina.