Drugi športi

Nadal se je (na pesku) namučil s 111. igralcem sveta, Fognini diskvalificiran, ker je žalil sodnika

Barcelona, 21. 04. 2021 19.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Rafael Nadal je turnir v Barceloni osvojil že enajstkrat, na letošnji izvedbi pa se je peščeni kralj pošteno namučil že v prvem krogu proti 111. igralcu sveta, Belorusu Ilji Ivaški. 'Enfant terrible' svetovnega tenisa Fabio Fognini se znova ni zmogel zadržati; tokrat se je spravil na stranskega sodnika, zaradi česar so ga organizatorji diskvalificirali.

Več videovsebin
  • Utrinki dvoboja Nadal – Ivaška (ATP Barcelona)
    01:07
    Utrinki dvoboja Nadal – Ivaška (ATP Barcelona)
  • Utrinki obračuna Cicipas – Munar (ATP Barcelona)
    00:46
    Utrinki obračuna Cicipas – Munar (ATP Barcelona)

 

Prvi nosilec turnirja Rafael Nadal je po dveh urah in 21 minutah napredoval s 3 : 6, 6 : 2, 6 : 4 in se tako uvrstil v osmino finala med 16 najboljših tenisačev turnirja v Barceloni. Španec Rafael Nadal, ki se je ob selitvi na pesek zdel v odlični formi, pa očitno še ni ujel tistega zmagovalnega ritma, ki ga je na pesku krasil v pretekih sezonah. Poraz z Rubljovom v Monte Carlu je očitno pustil posledice, tokrat se je za napredovanje moral pošteno spotiti proti malo znanemu Ilji Ivaški. Brez težav sta napredovala drugi in tretji nosilec, Rus Andrej Rubljov in Grk Stefanos Cicipas. Prav Cicipas je poleg Nadala v Barceloni glavni favorit, potem ko je suvereno dobil turnir v Monte Carlu. 

Rafael Nadal na turnirju v Barceloni
Rafael Nadal na turnirju v Barceloni FOTO: AP

Diskvalifikacija Fogninija
V Barceloni je sicer bolj odmeval obračun Fogninija proti Špancu Bernabeju Zapati Mirallesu. Italijan je namreč v drugem nizu pri izidu 4 : 4 (prvega je izgubil z 0 : 6) z neprimernimi besedami žalil stranskega sodnika, zato ga je glavni sodnik diskvalificiral zaradi nešportnega vedenja. Fognini je bil že leta 2017 izključen iz turnirja, potem ko je na grand slamu v New Yorku žalil stransko sodnico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Današnja diskvalifikacija igralca je bila prva na najvišji ravni po lanskem OP ZDA, ko je moral turnir predčasno zapustiti Srb Novak Đoković. Beograjčan je takrat žogico nehote odbil v linijsko sodnico, glavnemu delivcu pravice pa ni preostalo drugega, kot da 33-letnika izključi iz turnirja.

Đoković suveren v domačem Beogradu
Tudi Đoković je danes podobno kot Nadal že opravil prvo nalogo na domačem turnirju. Medtem ko je Španec na stadionu, poimenovanem po njem, slavil v treh nizih, je v svojem teniškem centru Đoković napredoval po dveh. Prvi igralec sveta je bil s 6 : 1, 6 : 3 boljši od Južnega Korejca Sun Vu Kvona. Đoković se bo v petek v četrtfinalu pomeril z rojakom Miomirjem Kecmanovićem.

Na turnirju v Beogradu nastopa tudi najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene. Slednjega v četrtek v osmini finala čaka obračun s tretjim nosilcem, Rusom Aslanom Karacevom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.