Drugi športi

Nadal se vrača v Madridu, Federer v Baslu, Đoković pa bo lahko igral v Wimbledonu

Ljubljana, 26. 04. 2022 18.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški igralec Rafael Nadal se bo vrnil k tekmovalnim akcijam prihodnji teden na turnirju v Madridu. Prav tako je, Roger Federer, švicarski teniški igralec, ki zaradi poškodbe kolena na turnirjih ni igral že od lanskega Wimbledona, napovedal, da bo novembra najbrž nastopil na domačem turnirju v Baslu. Prireditelji teniškega turnirja v Wimbledonu pa so sporočili, da letos na tekmovanju ne bo nobenih omejitev, nobenih ukrepov, kar pomeni tudi, da bo lahko nastopil Novak Đoković, za katerega se domneva, da se ni cepil proti okužbi z novim koronavirusom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prek družbenih omrežij je Rafael Nadal sporočil, da si mesec pred turnirjem za grand slam v Parizu močno želi igrati, čeprav se zaveda, da je daleč od optimalne pripravljenosti. Petintridesetletni zmagovalec 21 turnirjev za grand slam je prejšnji teden spet začel trenirati, po tem, ko je zaradi poškodbe rebra počival štiri tedne. Poškodoval se je pri porazu proti Američanu Taylorju Fritzu v finalu Indian Wellsa. To je bil po dvajsetih zmagah tudi njegov prvi poraz v letu 2022, v katerem je dobil tudi odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Odprto prvenstvo Francije v Parizu, kjer je Španec zmagal že 13-krat, se prične 22. maja.

Še vedno pa od igralca Rogerja Federerja ni nobenih novic, kdaj se bo vrnil na teniške terene, po tem, ko je že tretjič v dveh letih operiral koleno. Zmagovalec dvajsetih turnirjev za grand slam bo avgusta dopolnil 41 let. Dvoranski turnir v Baslu se je letos vrnil na koledar po dveh letih odmora zaradi epidemije novega koronavirusa. Federer ga je osvojil že desetkrat, na njem poraza ne pozna že od leta 2013, zato je velika verjetnost, da bo tam zaigral.

Roger Federer
Roger Federer FOTO: AP

Đoković bo zaigral v Wimbledonu

"Letos načrtujemo vrnitev v normalo, zato ne nameravamo izvajati nobenega od ukrepov covida-19. Seveda pa covid ohranjamo na radarju, če bomo morali sprejeti nadaljnje ukrepe, bomo še naprej sodelovali s pristojnim vladnim oddelkom, uradom za javno zdravje in drugimi ustreznimi organizacijami. Navdušeni smo, da bomo lahko sprejeli popolno teniško družino in da bodo tribune maksimalno zapolnjene," je zadovoljna izvršna direktorica turnirja Sally Bolton.

Igralci bodo tako lahko spet sami izbirali namestitve, za igranje pa se jim ne bo treba cepiti, česar se je razveselil predvsem šestkratni zmagovalec turnirja Novak Đoković, ki je letos prav zaradi dejstva, da se ni cepil, ostal brez nastopa na prvem turnirju za grand slam v Melbournu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JB007
01. 05. 2022 16.07
Nadal razturaj
Mariborrrrrrrrr
27. 04. 2022 08.09
-1
Verjamem v Novaka
Gidiyoruz
26. 04. 2022 21.56
+2
Ah, pri Novaku nikol ne ves. Tko je ze pred leti igral. Kot en invalid. Potem pa ga inspiracija dvigne in zacne rusit
siska55
26. 04. 2022 20.07
-4
Skoraj vrjetno je to zadnji Wimbledon ,teh 3 legendarnih musketirjev na turnirju
fant33
26. 04. 2022 19.29
+3
Čudno bo brez njih….
BepaJoseph
26. 04. 2022 19.25
+2
Žoge novih fantov so vse hitrejše in igra agresivnejša, stare zvezde pa so vse počasnejše in starejše in bodo samo na osnovi izkušenj vse težje zmagovale... Nadal je v Avstraliji zelo presenetil in edini še kaže resnično voljo, da med dvema poškodbama igra konkurenčen tenis. Nole ima preveč težav sam s seboj in svojimi stališči glede hrane, smisla življenja, proticepilstva...in nikakor ne najde forme. Federer pa že predolgo ni igral zaresnega turnirja in njegov domet bo težko kaj več,kot kakšno drugo ali tretje kolo, kar dvomim, da bo zadovoljilo njega in navijače...
Slon?ek9666
26. 04. 2022 20.39
+2