Drugi športi

Nadal bo odpotoval v London, kjer se bo v skupinskem delu izognil Noletu in Fedexu

Manacor, 05. 11. 2019 17.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški igralec in trenutno prvi z računalniške lestvice ATP, Rafael Nadal, je zatrdil, da bo po prestanem rentgenskem pregledu odpotoval v London, kjer ga čakajo tekme zaključnega turnirja sezone. Tam bo nastopil v skupini Andreja Agassija, kjer bodo še Danil Medvedev, Stefanos Cicipas in Alexander Zverev. Novak Đoković in Roger Federer skupaj v skupini Björna Borga.

Zaskrbljeni Nadal (na fotografiji) po predaji polfinala v Parizu.
Zaskrbljeni Nadal (na fotografiji) po predaji polfinala v Parizu. FOTO: AP

Zaradi poškodbe na ogrevanju je Rafael Nadal že pred začetkom predal polfinalni obračun s Kanadčanom Denisom Šapovalovom na mastersu v Parizu, kjer je nato suvereno slavil srbski zvezdnik Novak Đoković. Z Beograjčanom se Nadal poteguje za prvo mesto na računalniški lestvici ATP, ki ga je kljub neuspehu v Parizu spet zavzel, a bo končno odločitev o tem, kdo bo tekmovalno leto sklenil kot prvi igralec sveta, seveda dal London.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Včeraj (v ponedeljek, op. a.) sem prestal rentgenski pregled na Majorki in klub temu, da imam rahlo nategnjeno desno premo trebušno mišico, bom odpotoval v London," je v izjavi sporočil Nadal. "V četrtek ali petek bom začel trenirati začetni udarec in moj cilj je, da bom lahko zaigral na finalu ATP v Londonu. Hvala za podporo!"

Nadal se je izognil Federerju in Đokoviću
Finalni turnir bo na sporedu med 10. in 17. novembrom, Nadal pa kljub trofejni karieri še čaka na prvi uspeh, potem ko je izgubil finala proti Švicarju Rogerju Federerju (2010) in Đokoviću (2013). In prav omenjenima igralcema se bo Nadal izognil v skupinskem delu, saj bo nastopil v skupini Andreja Agassija, kjer bodo še v zadnjem času zelo vroči ruski predstavnik Danil Medvedev, Grk Stefanos Cicipas in nemški teniški igralec ruskih korenin Alexander Zverev. V skupin Björna Borga bodo nastopili Novak Đoković, Roger Federer, Dominic Thiem in Matteo Berrettini. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Peš?eni kralj
06. 11. 2019 07.14
+5
Nadal če je pamten naj se lepo do konca pozdravi in se pripravi za naslednjo sezono. Prvo mesto ni vredno vsega tega rizika.
Mariborrrrrrrrr
05. 11. 2019 20.21
-6
Blabla bla ......