Drugi športi

Teniški velikani brez težav med šestnajsterico Wimbledona

Wimbledon, 06. 07. 2019 17.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, /N.A.
Komentarji
0

Španski teniški as Rafael Nadal se je po zmagi nad Francozom Jo-Wilfriedom Tsongo uvrstil med šestnajsterico najboljših igralcev na prestižnem turnirju za grand slam v Wimbledonu (6:2, 6:3, 6:2). Tja se je prebil tudi Japonec Kei Nishikori, ki je izločil Steva Johnsona s 6:4, 6:3 in 6:2.

Kralj peska Rafael Nadal, ki je v začetku meseca slavil na OP Francije, se je uvrstil v osmino finala prestižnega Wimbledona. Za zmago nad Jo-Wilfriedom Tsongo je potreboval uro in petdeset minut ter se s tem Francozu maščeval za poraz na zadnjem medsebojnem dvoboju lani v Šanghaju.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: AP

Drugi igralec sveta je že v samem začetku povsem nadigral nasprotnika, mu odvzel servis in prvi niz dobil z 6:2. Tudi v drugem nizu je španski teniški mojster odvzel servis Francozu in ga dobil z 6:3, v tretjem nizu pa je svojo premoč še potrdil z novih 6:2.

Andreja Klepač je v navezi s Francozom Edouardom Roger-Vaselinom (11. nosilca) s 6:4, 6:4 premagala britansko-ameriško navezo Luke Bambridge/Asia Muhammad, Tamara Zidanšek in Švedinja Rebecca Peterson pa nista bili kos Belorusinji Viktoriji Azarenki in Avstralki Ashleigh Barty, ki sta slavili s 6:2 in 6:3.
Osem naslovov v Wimbledonu že ima Roger Federer, ki je v četrtem krogu ugnal Francoza Lucasa Pouilleja s 7:5, 6:2 in 7:6. V naslednjem krogu ga čaka Italijan Matteo Berrettini.

Med šestnajsterico najboljših teniških igralcev v Wimbledonu se je po zmagi nad Američanom Stevenom Johnsonom uvrstil tudi Ken Nishikori ( 6:4, 6:3, 6:2), ki je s tem zabeležil že štiristoto poklicno zmago in izenačil rekord rojakinje Ai Sugiyama

Pod nov škandal na sveti travi pa se je podpisal italijanski teniški igralec Fabio Fognini, ki je po izgubljenem dvoboju z Američanom Tennysom Sandgrenom svojo jezo stresel na igrišče. Zelenica je po njegovem mnenju slabo pripravljena, zato bi Italijan posegel po drastičnih dejanjih: "Je pošteno, da igramo tukaj? Butasti Angleži. Želim si, da bi na ta teniški klub padla bomba." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čehinja brez težav v osmino Wimbledona

V ženski konkurenci se je zmage veselila Čehinja Petra Kvitova, šesta igralka sveta,  ki je premagala Poljakinjo Magdo Linette s 6:3 in 6:2. Španka Carla Suarez Navarro je bila boljša od Američanke Lauren Davis s 6:3 in 6:3.

Prva nosilka Wimbledona Avstralka Ashleigh Barty je proti domačinki Harriet Dart (6:1, 6:1) zabeležila petnajsto zmago v nizu in je tako prva Avstralka v drugem tednu Wimbledona po letu 2010. V osmini finala jo čaka Američanka Alison Riske.

"Noro. To je nekaj povsem novega zame. Prvič med zadnjimi šestnajstimi," je dejala Ashleigh Barty, ki želi postati prva zmagovalka Wimbledona iz Avstralije po Evonne Gollagong Cawley leta 1980.

Serena Williams se bo pomerila z Španko Carlo Suarez Navarro.
Serena Williams se bo pomerila z Španko Carlo Suarez Navarro. FOTO: Profimedia
Dvoboj med Mihajilom Kukuškinom in Jan-Lennardom Struffom je bil prekinjen za daljši čas, saj se gledalec zgrudil na tribuni. Reševalci so ga mu nudili prvo pomoč in ga oživljali, do prihoda reševalnega vozila pa so morali vsi zapustiti igrišče številka 12.

Med šestnajstimi najboljšimi je bila že mnogokrat 37-letna Serena Williams, ki se poteguje za 24. naslov na grand slamih, s katerim bi se izenačila z rekorderko Margaret Court. Američanka je v četrtem krogu v 72 minutah premagala Nemko Julio Görges (6:3, 6:4).

Williamsova je po dvoboju priznala, da je zadovoljna s svojo igro, predvsem pa z dejstvom, da nima več bolečin v kolenu, ki so jo ovirale na preteklih turnirjih. "Res je, da rabim nekaj več časa, da se ogrejem, vendar čutim, da napredujem iz dvoboja v dvoboj," je dejala.

Wimbledon (42,47 milijona evrov):
Moški, 3. krog:
Sam Querrey (ZDA) - John Millman (Avs) 7:6 (3), 7:6 (8), 6:3;
Kei Nishikori (Jap/8) - Steve Johnson (ZDA) 6:4, 6:3, 6:2;
Tennys Sandgren (ZDA) - Fabio Fognini (Ita/12) 6:3, 7:6 (12), 6:3;
Rafael Nadal (Špa/3) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra) 6:2, 6:3, 6:2;

Ženske, 3. krog:
Alison Riske (ZDA) - Belinda Bencic (Švi/13) 4:6, 6:4, 6:4;
Carla Suarez (Špa/30) - Lauren Davis (ZDA) 6:3, 6:3;
Elise Mertens (Bel/21) - Qiang Wang (Kit/15) 6:2, 6:7 (9), 6:4;
Petra Kvitova (Češ/6) - Magda Linette (Pol) 6:3, 6:2;
Ashleigh Barty (Avs/1) - Harriet Dart (VBr) 6:1, 6:1;
Serena Williams (ZDA/11) - Julia Görges (Nem/18) 6:3, 6:4;
Barbora Strycova (Češ) - Kiki Bertens (Niz/4) 7:5, 6:1;
Johanna Konta (VBr/19) - Sloane Stephens (ZDA/9) 3:6, 6:4, 6:1;

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.