Drugi športi

Nadal: Upam, da bo Real vnovič prvak

Pariz, 20. 05. 2022 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
2

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal bo na odprtem prvenstvu Francije v Parizu lovil svojo 14. zmago. Napadal jo bo v zase čudnih okoliščinah, saj letos še ni dobil turnirja na peščenih igriščih, poleg tega pa ima še kronične težave s poškodbo stopala. A zaradi vsega tega se ne obremenjuje in tudi žreb ga ne skrbi. Upa le na zdravje.

Rafael Nadal je najbolj domač na pesku Roland Garrosa, na katerem je osvojil že rekordnih 13 naslovov
Rafael Nadal je najbolj domač na pesku Roland Garrosa, na katerem je osvojil že rekordnih 13 naslovov FOTO: AP

"V prvi vrsti sem tu zato, da igram tenis, a ne skrivam, da imam že vstopnici za finale Lige prvakov. Tako da upam na dve stvari. Prva je, da bo telo zdržalo, druga pa, da bodo nogometaši Reala vnovič evropski prvaki," je na novinarski konferenci pred turnirjem dejal zmagovalec 21. turnirjev za grand slam Rafael Nadal. Letos je igral na dveh peščenih turnirjih. V Madridu ga je v četrtfinalu premagal rojak Carlos Alcaraz, v Rimu pa je odšepal z igrišča po porazu proti Denisu Shapovalovu. "Kar nekaj časa po porazu v Rimu sem trpel. A zdaj je bolje. Bolečina ni izginila in nikoli ne bo, vprašanje je le, ali je blaga ali prehuda za resno igranje tenisa. Trenutno ni velika, zato sem tudi tu. Če bi menil, da me bo tako ovirala, da ne bi imel možnosti, me ne bi bilo," meni španski veteran. Njegovi tekmeci trdijo, da ga ne bodo odpisali. "Včeraj sem ga opazoval na treningu. Njegov forhend je kar naenkrat precej močnejši. Prav tako se bolje premika. Nekaj je na teh igriščih, da igra za 30 odstotkov bolje," je Nadalovo dobro formo potrdil tretji nosilec, Nemec Alexander Zverev. "Na žalost letos nisem imel pravih priprav za ta turnir. Pri tem so me zaustavile poškodbe, toda v športu se reči hitro spreminjajo. Čeprav imaš občutek, da so nekateri igralci v boljši formi, nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi v naslednjih dneh. Videli ste, kaj se mi je zgodilo v Avstraliji. Malo je tistih, ki so verjeli vame, a na koncu sem presenetil. Vesel sem, da imam tudi tokrat priložnost ponoviti kaj takega," se kljub slabši formi v zadnjem času ne predaja Španec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nadala ne moti niti žreb oziroma dejstvo, da je v isti polovici žreba kot prvi nosilec Novak Đoković in tudi Alcaraz, še eden od favoritov. S Srbom, ki je bil pred letom v polfinalu boljši od njega, bi se lahko pomeril že v četrtfinalu, z rojakom pa v polfinalu: "Do teh dvobojev je še veliko časa. Zgodi se lahko marsikaj in ni nujno, da se bosta ta obračuna sploh zgodila. O tem zagotovo še ne razmišljam, najbrž o njiju bolj razmišljate novinarji."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Terminator.xxx
20. 05. 2022 21.56
-2
mi pa upamo da Real popuši v finalu kar tudi bo 😜🤣
Lojze Gobec
20. 05. 2022 19.01
-7
Real mogoče bo tebe b bo pa Dokovič nabil v Parizu