Drugi športi

Nadala po zmagi nad Cicipasom čaka Medvedev

London, 20. 11. 2020 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je na zaključnem turnirju najboljše osmerice v Londonu premagal branilca naslova Grka Stefanosa Cicipasa s 6:4, 4:6, 6:2 ter se uvrstil v polfinale. Tam se bo v soboto pomeril z Rusom Daniilom Medvedevom, ki si je že zagotovil prvo mesto v skupini Tokio 1970.

Nadal (na fotografiji) je takole proslavil odločilno točko v obračunu z grškim izzivalcem.
Nadal (na fotografiji) je takole proslavil odločilno točko v obračunu z grškim izzivalcem. FOTO: AP

Rafael Nadal je v skupini London 2020 zasedel drugo mesto, potem ko je bil v neposrednem obračunu boljši od 22-letnega Stefanosa Cicipasa. Majorčan je dobil še šesti medsebojni dvoboj proti Grku, zabeležil je le en poraz. Španec je bil večji del dvoboja zanesljiv pri začetnem udarcu; v prvem nizu, ki ga je po "breaku" v deveti igri dobil s 6:4, je izgubil le pet točk, ob koncu drugega niza pa je imel v tem elementu igre več težav, ki so se prenesle tudi v uvod odločilnega niza.

Cicipas je do drugega niza prišel z nekoliko boljšo igro, dokončno pa mu ga je podaril kar Nadal sam z dvojno napako. Čeprav je dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam tekmecu v drugi igri tretjega niza dovolil odvzem servisa, je Cicipas v prvi in tretji igri prav tako imel težave z začetnimi udarci, prednost "breaka" pa je nato 34-letnik še oplemenitil in slavil po dveh urah in štirih minutah.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S tem si je zagotovil mesto med najboljšo četverico v lovu na enega redkih turnirjev, ki mu v bogati zbirki še manjkajo. V finalu se bo Španec pomeril z Daniilom Medvedevom, ki je dobil oba obračuna v skupini Tokio 1970 in si zagotovil prvo mesto. Lanski finalist, Avstrijec Dominic Thiem, ki je v prvem dvoboju četrtkovega sporeda izgubil proti Andreju Rubljovu z 2:6, 5:7, se bo v sobotnem polfinalu zaključnega turnirja pomeril z zmagovalcem petkovega popoldanskega spopada med Srbom Novakom Đokovićem in Nemcem Alexandrom Zverevom.

Izidi, finale ATP London (5,7 milijonov dolarjev), 3. krog:

skupina London 2020:
Rafael Nadal (Špa/2) – Stefanos Cicipas (Grč/6) 6:4, 4:6, 6:2;
Andrej Rubljov (Rus/8) – Dominic Thiem (Avt/3) 6:2, 7:5.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ježešna
20. 11. 2020 08.10
+1
A sem prav prebral? Cicipas??? A ste vi resni no.. Pa Rubljev pa svašta.. Napište tko kot se pravilno napiše pa je toto. Ne pa 50% pravilno, 50% pa kr neki.
giovanni2
20. 11. 2020 08.18
+2
Karantaniija
20. 11. 2020 17.26
+1
očitno imamo urednika, piše kao što govori