Drugi športi

Nadalovo sporočilo športnikom, ki se selijo v davčne oaze: Če tam nisi srečen, je lahko selitev precej dražja

Manacor, 16. 01. 2020 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vrhunski športniki se ob bajnih zaslužkih pogosto odločijo za selitev svojega stalnega prebivališča v davkom prijaznejšo državo. Nazadnje je v Sloveniji zaradi selitve v Monako veliko prahu dvignil vrhunski kolesar Primož Roglič, španski teniški igralec pa je v nedavnem intervjuju selivcem med vrsticami sporočil: "Če tam nisi srečen, je vse skupaj lahko precej dražje."

Rafael Nadal je v svoji bogati karieri zaslužil ogromno denarja. Ne le z nagradami ob osvajanju grand slamov (osvojil jih je kar 19), temveč tudi z bogatimi sponzorskimi pogodbami. A za selitev z rodne Majorke v davkom bolj prijazne države se ni odločil. Zakaj? "Zame je bilo težko sprejeti takšno odločitev. Vsi ljudje, ki mi kaj pomenijo, živijo tukaj. Veliko več denarja bi imel, če bi se preselil drugam. Toda selitev drugam bi bila, če tam ne bi bil srečen, lahko precej dražja," je v nedavnem intervjuju za CBS News (oddaja 60 minut) povedal prvi igralec sveta Rafael Nadal. 

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: AP

Španec je priznal, da se na rodno Majorko zelo rad vrača, ker tam ni le teniški igralec. "Ko se vrnem na Majorko, se vrnem v običajno življenje. Običajno življenje me osrečuje. Tam nisem le teniški igralec, tam spet postanem človek," je dušo izlil Nadal. Ta je pri vsega 19 letih osvojil prvi grand slam, do letošnje sezone pa se jih je na njegovem računu znašlo že 19, le en manj kot jih ima trenutni rekord, živa legenda tenisa Roger Federer. "Z Rogerjem imava odnos, ki je mešanica rivalstva, kolegializma in prijateljstva. Mislim, da sva imela zelo intenzivno, a zdravo rivalstvo. Spoštljivo. V času najinih karier sva razumela, da v tenisu ne gre zgolj za zmagovanje," je priznal 33-letnik. Priznal je, da je bil kdaj pa kdaj ljubosumen na druge igralce, tudi na Federerja. Ljubosumen na to, da sam ni imel tako malo težav s poškodbami kot konkurenca. Nadal ne verjame, da so te posledica preveč intenzivne igre. "Ne bi rekel oz. ne vem. Zaradi načina, na katerega igram, so govorili, da ne bom imel dolge kariere. Toda še vedno sem tukaj," je opozoril Španec. Ta v poklicni karieri na tekmah ni razbil niti enega samega loparja, kar ga loči od večine preostalih profesionalcev. Kje tiči razlog? "Moja družina mi ne bi dovolila razbiti loparja. Če bi razbil lopar, bi to pomenilo, da ne znam nadzirati svojih čustev," je razložil Nadal.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Le vkup uboga gmajna
17. 01. 2020 07.09
+3
Zakaj bi dvakrat plačeval davek na zaslužek!?
janezpodre
16. 01. 2020 20.36
+7
Če živiš v relativno urejeni /pošteni/ državi, je lepo, če se odpoveš zaslužku na račun davka. Ampak, če si pa na nesrečo rojen v kakšni novo nastali državi /Hrvaška, Srbija......seveda tudi SLO/si pa bedak, če zalagaš lačne, pokvarjene takozvane politike, s pokvarjenimi advokati podprte barabe, pardon menažerje in razne heroje, osvoboditelje in pod. zalego, ki zažira takšno državo. Iz tega razloga Roglič ni naredil nič moralno spornega, le ono čvekanje o treningu v Monte Carlu je pa odveč.
bus303
19. 01. 2020 10.40
+0
Tretja Švica
16. 01. 2020 17.58
+12
Tako se govori. Bravo.
mackintosh
16. 01. 2020 16.39
+19
bravo rafa. moj poklon tebi. čeprav navijam za noleta.