Drugi športi

Nadalu čestital še Murray, Almagro poziva: Dajte mu Eifflov stolp!

Pariz, 13. 10. 2020 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K., STA
Komentarji
4

Zanesljiva zmaga Rafaela Nadala v finalu Roland Garrosa nad prvim igralcem sveta Novakom Đokovićem še vedno odmeva. Odzivi na izjemno predstavo Španca, ki se je po številu naslovov na turnirjih za veliki slam (20) izenačil z legendarnim Švicarjem Rogerjem Federerjem, se še naprej vrstijo.

Španskemu teniškemu asu Rafaelu Nadalu se je namreč ob 13. zmagi na odprtem prvenstvu Francije poklonil tudi britanski teniški igralec Andy Murray, ki meni, da je Nadalova serija v Parizu eden največjih športnih dosežkov v zgodovini.

"Gre za neverjeten dosežek. Mislim, da nihče ne bo presegel tega, kar mu je uspelo na Rolandu Garrosu," je na vprašanje o Nadalovi zmagi v Parizu ob robu turnirja ATP v Kölnu v ponedeljek dejal Škot, poroča britanski The Guardian.

'Morda celo najboljši dosežek v športu nasploh'
Nadal je edini turnir za veliki slam, ki se igra na peščeni podlagi, do zdaj osvojil 13-krat, ob tem pa na 102 dvobojih zmagal kar 100-krat. Izgubil je le proti Novaku Đokoviću leta 2015 in Robinu Söderlingu leta 2009, nikoli pa v finalu. Letošnjega proti Đokoviću je dobil v treh nizih, ob le sedmih izgubljenih igrah.

"Neverjetno je, kar je dosegel. Ocenil bi ga kot enega najboljših dosežkov v športu nasploh, morda celo najboljšega," je ocenil Murray. S 13. naslovom v Parizu pa je Nadal skupno število osvojenih turnirjev za veliki slam dvignil na 20, s čimer je izenačil rekord Švicarja Rogerja Federerja.

Nadal (na fotografiji) se je s pokalom Mušketirjev povzpel na streho veleblagovnice Galeries Lafayette.
Nadal (na fotografiji) se je s pokalom Mušketirjev povzpel na streho veleblagovnice Galeries Lafayette. FOTO: AP
Rojaku je za naslov čestital tudi Luis Enrique, selektor španske nogometne reprezentance in velik športni navdušenec. "Zdaj mu lahko čestitam, ko je zmagal. A zame imajo večjo vrednost trenutki, ko je izgubil, saj je poraze uporabil za lekcije o življenju in tem, kaj pomeni sprejeti poraz. To je nekaj, kar me navdaja s ponosom, ponosni smo lahko, da našo državo zastopajo osebnosti, kakršna je Rafael Nadal. Čestitamo mu za zmago, a tudi zato, ker je znal priznati poraz, in za spoštovanje, ki ga vedno izkaže tekmecem. Čestitke mu," je dejal Luis Enrique, ki je kot vezist Barcelone več let igral tudi z Majorčanovim stricem Miguelom Angelom.

Kdo do največjega števila naslovov?
Na vprašanje o tem, kdo bo na koncu izmed najboljše trojice zadnjih let osvojil največ turnirjev za veliki slam, je Murray odgovoril, da Nadal ali Srb Novak Đoković, ki je trenutno pri 17 naslovih.

"Nemogoče je odgovarjati na takšna vprašanja, ker nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo. Vmes lahko poseže poškodba, ki ti spremeni kariero, kot se je zgodilo pri meni. Ampak v primeru, da vsi ostanejo zdravi in se upokojijo ob približno isti starosti, potem mislim, da se bo odločalo med Nadalom in Đokovićem," je dejal Murray.

Almagro: Takoj bi mu podaril Eifflov stolp
Zanimiv odziv prihaja tudi iz Nadalove domače Španije, kjer se mu je poklonil upokojeni Nicolas Almagro. 35-letnik iz Murcie je od blizu spremljal razvoj dogodkov v Parizu, saj je tam sodeloval z Američanko Danielle Collins, ki jo je šele v četrtfinalu ustavila kasnejša poražena finalistka in rojakinja Sofia Kenin. Almagro, ki je teniški lopar v kot pospravil lani, je sicer že davnega leta 2008 po porazu na medsebojnem obračunu četrtfinala Roland Garrosa odmevno napovedal, da bo Nadal "40 let zapored osvojil Roland Garros", naslove pa da bo na pariškem pesku osvajal tudi "pri 65 letih".

"So reči, ki se kljub pandemiji ne spremenijo ... DON Rafael Nadal je spet le korak oddaljen od osvojitve Pariza!!!" je bil po zmagi Majorčana nad Diegom Schwartzmanom v polfinalu navdušen Almagro. "Namesto da mu podelijo pokal, bi mu jaz raje takoj podaril Eifflov stolp, pa naj si ga postavi na svoj vrt (ne glede na to, kaj se zgodi v finalu)," je zapisal Almagro.

Sledila je izjemna predstava in zmaga nad Đokovićem za Majorčanov že 13. naslov v Parizu, ki je zanj še naprej čarobno prizorišče.

Pazite nase in ostanite zdravi.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
13. 10. 2020 20.48
delbond
13. 10. 2020 12.17
+5
Res je bog peska, in vsako leto mu nihče ne pride blizu....naj traja...
Nobody75
13. 10. 2020 12.27
+3
Švedi bodo morali pa postaviti spomenik svojemu vikingu Soderlingu, ki mu po mojem še danes ni jasno kako je takrat lahko premagal Rafo:)
Nobody75
13. 10. 2020 11.48
+5
Kralj je kralj. Drugi pimplarji pa naj se grejo še mau u peskovnik igrat:)