Drugi športi

Nadarjena ekipa v podporo Rogliču med dirko po Baskiji

Bilbao, 04. 04. 2021 12.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi neposredni obračun slovenskih kolesarskih šampionov Primoža Rogliča (Jumbo Visma) in Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates) se bo začel v ponedeljek z dirko po Baskiji. Roglič bo na njej računal na podporo mlade ekipe, ki mu bo v veliko pomoč pri osvojitvi končnega cilja.

"Naš glavni cilj je zmagati dirko po Baskiji," je odločen športni direktor Frans Maassen.

V prihodnjem tednu se bo za ekipo Jumbo-Visme, katere član je tudi naš kolesarski šampion Primož Roglič, začela kolesarska dirka po Baskiji. Na sporedu bo šest etap, začetek dirke pa bo 13,9 km dolg kronometer po Bilbau. Roglič bo imel ob sebi podporo mlade ekipe. Antwan Tolhoek, Tobias Foss, Christoph Pfingsten, Jonas Vingegaard in Lennard Hofstede bodo tako pomagali Slovencu pri lovu na končno zmago. "Začenjamo z mlado ekipo. Prepričani smo, da lahko Primožu nudijo dobro zaščito," je za uradno stran dejal moštva športni direktor Jumbo Visme Frans Maassen.

Roglič je po dveh padcih na zadnji etapi dirke Pariz–Nica nesrečno ostal brez rumene majice.
Roglič je po dveh padcih na zadnji etapi dirke Pariz–Nica nesrečno ostal brez rumene majice. FOTO: AP

Etapna dirka je sestavljena iz ravninske etape ter štirih gorskih etap. "Naš glavni cilj je zmagati na tej dirki. Kolesarji bodo morali trdo delati že prvi dan. Po uvodni časovni preizkušnji bomo takoj vedeli, kje smo. Druga in četrta etapa imata zelo težka končna vzpona, vrh pa je le malo oddaljen od ciljne črte. Pričakujem, da bodo tu pomembne časovne razlike," je še dodal Maassen.

Roglič je bil na dirki Pariz–Nica v kronometru na tretjem mestu, zaostal je le za Francozom Remijem Cavagno ter Švicarjem Stefanom Bisseggerjem. Pogačar je letos na obeh dirkah na čas dosegel četrto mesto. Že prvo dejanje na velikonočni ponedeljek, ko se bo začel že omenjeni kronometer, pa bo pokazalo, kako sta glavna tekmeca in tudi favorita za skupno zmago pripravljena na nove vzpone. 

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez horvat
05. 04. 2021 08.25
Najboljšemu bi morali pomagati najboljši!
Josip_L
05. 04. 2021 21.18
Zeljejedec
04. 04. 2021 18.40
Bita Roglič Pogačar Yates :))) cant wait
Janez Francl
04. 04. 2021 14.51
-10
Brez Kusa bo Pogačarju lahko samo gledal v hrbet !
blef
04. 04. 2021 15.35
+6
Lahko ga bo gledal v hrbet, če mu bo Pogi vrnil uslugo.
Mr. Cat
04. 04. 2021 16.12
+4
Tile mladi jumboti so dobri....tko, da ocitno nisi glih dobr obvescen
blef
04. 04. 2021 14.22
+3
Spet vse sam.
pojtrarara
04. 04. 2021 14.39
+1
Vingegaard je letos odličen - glede na videno do sedaj na dirkah. tudi Sam je Aertu dobro pomagal na Milano Sanremo... ostalo je pa res tak tak... upajmo na najboljše,da se bodo hoteli dokazati, da jih bo mladost gnala v dokazovanju. je pa res,da so ostali z veliko boljšimi uveljavljenimi imeni na dirki - tudi UAE. če gledamo Nico - je Steven total razočaral glede na to,da naj bi bil eden izmed glavnih liderjev v celi ekipi... kakorkol upajmo na najboljše.