Drugi športi

'Mrtvi tek' Messija in Hamiltona za nagrado laureus, dobitnica tudi Bilesova

Berlin, 17. 02. 2020 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinski nogometaš Lionel Messi in britanski dirkač Lewis Hamilton sta dobitnika prestižne nagrade laureus. Argentinski nogometni zvezdnik in britanski šestkratni prvak v formuli 1 sta prejela enako število glasov. V ženski konkurenci je zmagala ameriška telovadka Simone Biles, ki je slavila tudi lani in v letu 2017. Ekipa leta je španska moška košarkarska reprezentanca.

Messi je prvi nogometaš v zgodovini, Hamilton pa tretji dirkač, ki sta prejela prestižno športno nagrado laureus. Pred Hamiltonom sta to nagrado osvojila tudi Nemca Michael Schumacher in Sebastian Vettel. Messi se ni udeležil današnje gala prireditve v glasbeni dvorani Verti v Berlinu, Hamiltonu pa je nagrado izročil znani francoski nogometni trener Arsene Wenger. V moški konkurenci so bili poleg Messija in Hamiltona med nominiranci za prestižno nagrado tudi španski teniški igralec Rafael Nadal, ameriški golfist Tiger Woods, španski motociklist Marc Marquez in kenijski maratonec Eliud Kipchoge.

Bilesove "protikandidatke" so bile jamajška atletinja Shelly-Ann Fraser-Pryce, ameriška nogometašica Megan Rapinoe, ameriška atletinja Allyson Felix, japonska teniška igralka Naomi Osaka in ameriška alpska smučarka Mikaela Shiffrin.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ekipa leta je moška španska košarkarska reprezentanca, ki je slavila na lanskem svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Za to nagrado so se potegovali tudi angleška nogometna ekipa Liverpool, ameriška ženska nogometna reprezentanca, moštvo formule 1 Mercedes, ragbi reprezentanca Južne Afrike in kanadska košarkarska ekipa v ligi NBA Toronto Raptors.

V kategoriji novinec leta je zmagal kolumbijski kolesar Egan Bernal, za to nagrado pa so se poleg zmagovalca lanske dirke po Franciji potegovali tudi kanadska teniška igralka Bianca Andreescu, japonska reprezentanca v ragbiju, ameriški boksar Andy Ruiz in ameriška plavalka Regan Smith.

Med športniki invalidi je smetano pobrala ukrajinska veslačica in smučarska tekačica z ameriškim potnim listom Oksana Masters, v kategoriji akcijskih športov je drugič zaporedoma slavila ameriška deskarka Chloe Kim, največjo športno vrnitev v minulem letu pa je po mnenju akademije laureus uprizorila nemška dirkačica Sophia Flörsch. Današnja podelitev nagrad laureus je bila v nemški prestolnici drugič po letu 2016.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

denis pohoric
18. 02. 2020 10.16
+1
Petarda10
17. 02. 2020 21.30
+9
Bravo Leo zasluzeno!
big brother
17. 02. 2020 21.15
-1
Zanimivo, da nagrade ne dobit Mercedes, ampak jo Hamilton. svašta res. Konc je s tem svetu. Ni več stika z realnostjo.
Petarda10
17. 02. 2020 21.29
+8
a mercedes vozi? ni vse v formuli mores tut znat vozit
brezcasni
18. 02. 2020 09.48
-3
enkrat se vsed v gokart in odpelji z 12 let starimi mulčki par krogov pa boš videl,da je dirkanje vse prej kot le moč agregata...v 5 krogih boš zaostal za najmanj 2 kroga
Kolosej6
18. 02. 2020 10.49
+2
Kot da bi rekel zakaj ni na mestu messija nagrade dobila adidas žoga ali pa ce bi jo dobil nadal: zakaj ni namesto nadala nagrade dobil kar njegov lopar in strune ki so napete gor..