Drugi športi

Najboljši kolesar na svetu se bo v Kolumbiji pridružil velikanom

Meta, 04. 11. 2022 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dvakratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Tadej Pogačar je izjemno sezono sklenil z uspehom na zadnjem spomeniku sezone – dirki po Lombardiji – in že takrat napovedal potovanje v Kolumbijo, kjer ga čaka nastop na atraktivni dirki El Giro de Rigo.

"Izjemno sem vesel, da se bom udeležil Gira de Rigo. Upam, da trdo trenirate, saj bo dirka še veliko bolj zahtevna," je prek družbenih omrežij udeležencem četrte izvedbe vzdržljivostne kolesarske preizkušnje sporočil najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar. Dvakratni zmagovalec dirke po Franciji bo tako postal četrti kolesarski zvezdnik, ki se je v zadnjih letih odzval na vabilo Rigoberta Urana.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta 2018 je na premiernem dogodku nastopil Britanec Chris Froome (štirikratni zmagovalec dirke po Franciji), v Quindiu je bil leta 2019 na startu legendarni Alberto Contador, leta 2021 pa se je na startu v Santandru pojavil Kolumbijec Egan Bernal. Pogačar je torej naslednji izmed zvezdnikov, ki se bo imel priložnost preizkusiti na rekreativni prireditvi, a ne glede na to, kje se pojavi, je njegov cilj vedno zmagati. Dogodek je le delček tistega, kar ga čaka v Južni Ameriki. Z zaročenko si bosta skušala ob premiernem obisku države z 51 milijoni prebivalcev ogledati še marsikatero zanimivost, ki jo ta del sveta ponuja, nato pa se bo športnik s Klanca pri Komendi počasi odpravil na priprave z ekipo Združenih arabskih Emiratov, ki bo pred začetkom novega tekmovalnega leta doživela kar nekaj sprememb. 

Kaj je El Giro de Rigo?

Gre za 185 kilometrov dolgo dirko, ki se vije skozi slikovite kolumbijske vasice in poskrbi za mnoge vzpone in spuste, saj bo približno 4000 kolesarjev iz 20 držav premagalo kar 2300 višinskih metrov.

Najboljši kolesar na svetu se bo že v nedeljo potil na kolumbijskih cestah.
Najboljši kolesar na svetu se bo že v nedeljo potil na kolumbijskih cestah. FOTO: AP


 


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User468584
04. 11. 2022 21.27
+2