Drugi športi

Najboljši strelec Lige prvakov: Nihče ne podcenjuje Celja

Celje, 07. 12. 2023 22.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman, A.M.
Komentarji
1

Organizator igre najuspešnejšega moškega rokometnega kolektiva na sončni strani Alp, Celja Pivovarne Laško, Mitja Janc je z nestrpnostjo čakal na drugi letošnji obračun s slovito Barcelono. V katalonski prestolnici se je srečal z bratom Blažem, na igrišče pa stopil kot vodilni strelec po devetih krogih Lige prvakov.

Mitja Janc je v Celje prišel kot rokometni talent. Prvi stik z najuspešnejšim slovenskim rokometnim klubom je imel že v mlajših selekcijah, kot posojeni igralec Sevnice, pozneje je bil stik med njim in klubom vse pristnejši, dokler se ni zgodila njegova selitev v knežje mesto, dijaški dom, od koder se je vsako jutro odpravil v stavbo Šolskega centra Celje, oddelka za elektrotehniko. Usklajevanje šole in športa mu je šlo dobro, nekdanji član mlajše selekcije Nogometnega kluba Krško je iz kadetske selekcije napredoval v mladinsko, minulo sezono pa oblekel dres članske zasedbe. Začutil je, kaj vse je potrebno, da bi bil uspešen, da bi stopil v čevlje predhodnika na položaju organizatorja igre Aleksa Vlaha. In po vseh odhodih iz vrst Celja Pivovarne Laško ob koncu minule sezone je v letošnjo vstopil kot motor moštva. 

Mitja Janc poudarja, da je po devetih krogih Lige prvakov najboljši strelec zgolj in samo zaradi ekipe, stroke, ki mu zaupa in kluba, ki mu je ponudil priložnost za dokazovanje.
Mitja Janc poudarja, da je po devetih krogih Lige prvakov najboljši strelec zgolj in samo zaradi ekipe, stroke, ki mu zaupa in kluba, ki mu je ponudil priložnost za dokazovanje. FOTO: Luka Kotnik

Pri dvajsetih letih uživa v igri kot še nikoli, po devetih tekmovalnih dneh Lige prvakov je z 59 goli celo vodilni strelec tekmovanja, a vsakega od njih bi zamenjal za točke med evropsko elito. "Imeli smo priložnost tudi za to, bili blizu, ampak plačali smo davek neizkušenosti in tekmec je odnesel celoten plen iz Zlatoroga," se dogodkov na tekmi s Portom spominja mlajši od bratov Janc, na katerega po nizu bleščečih predstav ne gledajo več kot na mlajšega Blaževega brata, ampak na nekoga, ki je neustrašen, ne glede na to, kdo mu stoji v obrambi na nasprotni strani. "Vedno bom mlajši od bratov Janc. Res so se v preteklosti mnogi spraševali, kako dober v resnici sem, sploh če bi me primerjali z Blažem. Na to temo lahko povem le to, da sem neskončno vesel, da sem lahko vedno računal na njegov nasvet. Ni pa nobena skrivnost, da sem imel željo nekoč zaigrati proti njemu, zdaj, ko sem to dočakal, pa si želim, da bi nekega dne morda zaigrala skupaj," razmišlja športnik iz Loga pri Sevnici.

V Celju so garali, a to ni bilo dovolj

Pivovarji se bodo z Barco srečali tretjič v letošnji sezoni. Po prijateljskem obračunu v sklopu pripravljalnega turnirja v Doboju, kjer so varovanci Antonia Ortege zmagali s 36:28, sta se tekmeca udarila v Zlatorogu. Katalonci so bili v sklopu Lige prvakov uspešnejši s 37:31 Predvsem v drugem polčasu so dokazali, da so sposobni igrati s slovitim tekmecem, zato se gostovanja, ko bodo še bolj neobremenjeni, zelo veselijo. Kaj lahko prikažejo proti zasedbi, ki je v prejšnjem krogu utišala razprodano Areno Veszprem in se oddolžila za poraz zvezdniškemu Telekom Veszpremu, ne ve nihče. Dejstvo je, da bo edino merilo igrišče, pivovarji pa so v letošnji sezoni že ničkolikokrat priznali, da je igranje med evropsko elito zanje privilegij, igranje proti Barci pa nagrada za prigarano mesto med najboljšimi klubi na stari celini.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
07. 12. 2023 21.20
-1
Kako je lahko ta človek še vedno trener? Sej se že na daleč vidi zakaj bi že zdavnaj moral dobiti brco-