Drugi športi

Najstnik Sinner v finalu teniškega turnirja v Miamiju

Miami, 03. 04. 2021 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanski najstnik Jannik Sinner je v polfinalu teniškega turnirja ATP Masters v Miamiju ugnal sedmopostavljenega Španca Roberta Bautisto Aguta (5:7, 6:4, 6:4) ter s tem postal šele četrti najstnik, ki mu je to uspelo v 36-letni zgodovini omenjenega turnirja. V finalu bo njegov nasprotnik Poljak Hubert Hurkacz.

V prvem polfinalu je 26. nosilec Hurkacz ugnal favoriziranega četrtopostavljenega Rusa Andreja Rubljova v dveh nizih, in sicer s 6:3 in 6:4. Slednji doslej na turnirju še ni izgubil niza, a je Hurkacz očitno v izredni formi, saj je v četrtfinalu premagal drugega nosilca Stefanosa Cicipasa.

Jannik Sinner
Jannik Sinner FOTO: AP

Hurkacz je prvič v karieri na enem turnirju premagal kar dva igralca iz prve deseterice na jakostni lestvici ATP. V statistiko pa se je zapisal tudi Sinner, ki je po Andreu Agassiju (1990), Rafaelu Nadalu (2005) in Novaku Đokoviću (2007), ta je takrat tudi zmagal, četrti najstnik v finalu največjega turnirja na Floridi. Uspeh je še večji zaradi dejstva, da Sinner šele tretjič v karieri sploh igra na turnirju serije Masters 1000.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Oba sva prikazala izjemen tenis. Ni bilo lahko, a zelo sem zadovoljen s svojo današnjo predstavo," je po zmagi dejal mladi Italijan, ki se razvija v odličnega igralca. Zabeležil je osmo zmago nad igralcem iz najboljše dvajseterice na lestvici ATP. Sinner se bo tako boril za tretjo zmago v karieri. Lani je slavil v Sofiji, februarja letos pa na enem od turnirjev v Melbournu - Great Ocean Road Open.

V izredno napetem dvoboju je Bautista v uvodu povedel z 2:0, a je Sinner izenačil na 3:3. Špancu pa je vnovič uspel odvzem servisa za 6:5. V drugem nizu je imel Španec v sedmi igri kar štiri žogice za odvzem servisa, a je Sinner zdržal, kasneje pa sam izkoristil prvo za break in niz. Tudi tretji niz je prinesel preobrate, ko je Špancu najprej uspel odvzem servisa, Italijan pa je vrnil z enako mero in je na pragu največjega uspeha v karieri.

* Izida:
- polfinale:
Jannik Sinner (Ita/21) - Bautista Agut (Špa/7) 5:7, 6:4, 6:4;
Hubert Hurkacz (Pol/26) - Andrej Rubljov (Rus/4) 6:3, 6:4.

Koronavirus pasica nova
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.