Drugi športi

Napovedi: Jumbo Visma bo v letu 2020 prehitela Ineos

Amsterdam, 02. 01. 2020 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Britanski Ineos (prej Sky, op. a.) ima v zadnjih letih absolutno prevlado v svetu kolesarstva. Njegovi predstavniki so dobili sedem od zadnjih osmih dirk po Franciji, a bi se ta prevlada utegnila končati prav letos, napoveduje Cycling Weekly.

Egan Bernal je lani nadaljeval Ineosovo prevlado.
Egan Bernal je lani nadaljeval Ineosovo prevlado. FOTO: AP

Pri specializirani kolesarski reviji so na novega leta dan objavili sedem ‘drznih’ napovedi za leto 2020. Morda celo najbolj pogumna je bila ta, da bo Jumbo Visma našega Primoža Rogliča končala Ineosovo prevlado na francoski pentlji. "Lansko sezono so Britanci osvojili še sedmega od zadnjih osmih Tourov, a bilo je kar nekaj znakov, da se njihova superiornost bliža koncu," so svojo razlago začeli pri Cycling Weeklyju

"Preverjena pomočnika Wout Poels in Michal Kwiatkowski nista bila tako zanesljiva kot v prejšnjih sezonah, tako da sta bila kapetana Geraint Thomas in Egan Bernal že kmalu po začetku dirke prepuščena sama sebi. Namesto tega so rumeno-črni dresi Jumbo Visme narekovali potek številnih ključnih etap, kar bi lahko bil pokazatelj, da bomo kmalu priča spremembam v razmerju moči. Nizozemsko moštvo je iz Sunweba pripeljalo odličnega Toma Dumoulina, poleg tega pa se bo na Tour letos osredotočil tudi Roglič, ki ga je lani izpustil zaradi Gira in Vuelte. Čeprav ni še znano, kdo vse bo za Jumbo Vismo letos v Franciji nastopil, je jasno, da bi lahko bili priča svežemu vetru na samem vrhu," so zapisali na spletni strani enega najbolj priljubljenih kolesarskih medijev. 

Za konec so dodali še: "Ineosa pa zagotovo ne gre kar tako odpisovati. Britanci so svoje že tako odlično moštvo okrepili še z zmagovalcem dirke po Italiji Richardom Carapazom, poleg tega pa bo do poletja nazaj tudi večkratni dobitnik rumene majice Chris Froome. A kljub temu se zdi, da bi lahko leto 2020 prineslo konec Ineosovega obdobja in novo ero v svetu profesionalnega kolesarstva."

Podobno pogumna je bila tudi napoved, da bo Julian Alaphilippe osvojil rumeno majico, čeprav je pred dnevi sam zatrdil, da se ne bo osredotočil na generalno razvrstitev. Lani od Francoza ni nihče pričakoval, da bi se lahko vmešal med najboljše, na koncu pa je kar 14 etap vodil v skupnem seštevku in naposled končal kot peti.

PREBERITE ŠE: Alaphilippe: Odhajam na Tour, a ne po skupno razvrstitev

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gilbert po peti spomenik
Do zdaj je samo trem velikanom, Eddyju Merckxu, Rogerju De Vlaemincku in Riku Van Looyu, uspelo slaviti na vseh petih največjih enodnevnih klasikah, letos pa bo imel Philippe Gilbert možnost, da postane četrti s tem dosežkom. Nekdanji Alaphilippov ekipni kolega je lani slavil na ‘severnem peklu’ – dirki Pariz–Roubaix – leto poprej pa je svoj izplen obogatil še z dirko po Flandriji. Za 2020 in kolesarko večnost mu tako preostane le še Milano–San Remo, ki bo zagotovo njegov glavni cilj. Pri 34 letih Belgijec časa za tovrstne podvige namreč nima več veliko. Med pet kolesarskih spomenikov sicer sodita še dirka po Lombardiji in Liege–Bastogne–Liege.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LeMonster
02. 01. 2020 18.07
+7
Če bo Primož zdrav, brez smole in v pravi formi, Ineosa ne reši nobena taktika.
Uporabnik458403
02. 01. 2020 16.33
+3
Ineos je se zmeraj mocnejsa ekipa, kar se tice Toura....ker je to edina dirka katero resno oddirkajo in vse stavijo na njo........ Da bo dirko dobil kdo od Jumbo Visme pa tezko verjamem, ceprav si zelim, da bi Roglic, ker ima edini moznost... Res ekipa je verjetno druga najmocnejsa ekipa ampak zmagati pomeni taktika ekipe in v tem Jumbo Visma prevec zaostaja za Ineosom......na koncu bo ena dirka odlocila in tam bo Ineos zablestel